Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Краса, легкість, грація, можна підібрати ще не один десяток епітетів, щоб описати дійство під назвою pole dance (пол денс). З цим напрямком пов'язано дуже багато стереотипів, які тільки частково правдиві. Будемо розбиратися, що ж таке pole dance, його переваги і недоліки, які з фактів є правдою, а які - вигадкою, а також розповімо кілька секретів початківцям танцівницям.

Що таке pole dance?
Pole dance - це вид спорту, різновид танцю, елементи якого виконуються на пілоні (жердині). Напрямок має кілька назв: танець на пілоні, шестова акробатика, пілонний танець. Також pole dance має два напрямки: перший - це артистичний або спортивний (sport dance), другий - естрадний. Перший варіант - це професійні заняття з подальшою участю в змаганнях під егідою Міжнародної федерації пілонного спорту (IPSF), другий варіант - це розважальний (циркові постановки, танцювальні вистави і ін.). Нічого спільного зі стриптизом, pole dance, в класичному варіанті, не має, проте майстерність і навички спорту, доповнені елементами спокуси, застосовують в сфері еротичного танцю і називаються Exotic Pole Dance.

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Вирушаючи на заняття на пілоні потрібно підготуватися до дуже важкого процесу, адже в процесі тренувань доведеться освоювати відразу три спортивні дисципліни, а саме: хореографію, спортивну гімнастику (більше про спортивну гімнастику в статті "Історія спортивної гімнастики") і акробатику. Тренування куди простіше і легше даються тим, хто вже має фізичну підготовку, новачкам же ж доведеться багато часу проводити за підготовкою свого тіла.

Переваги та недоліки танців на пілоні
Розглядаючи pole dance з позитивного боку можна з упевненістю заявити, що фізичному навантаженні на організм, він не поступається силовим тренуванням. Програма занять складена таким чином, що в процесі розвиваються всі частини тіла: прес, руки, ноги, сідниці, спина. Пілонний танець спрямований на розвиток гнучкості, витривалості, координації і спритності.

Висока інтенсивність занять сприяє і зниженню ваги. Так, що танці на пілоні - відмінний варіант позбутися зайвих кілограмів і обзавестися підтягнутою формою тіла.

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Музичний супровід під час занять сприяє розвитку почуття ритму, що позитивно позначиться і під час звичайного танцю.

Танці на пілоні - напрямок, який здатний відкрити абсолютно нові відчуття себе, своєї привабливості, впевненості і сексуальності.

Безумовним плюсом є і той факт, що заняття доступні для всіх бажаючих, незалежно від їх віку та ваги. Не вірите - ми теж не вірили, поки не написали в пошуку YouTube запит "Pole dance" і виявили, що за кількістю переглядів лідирує наша українська дівчинка - Емілі Москаленко, її виступ в 8-річному віці зібрав понад 93 мільйонів переглядів!

А слідом за нею - виступ 27-річної Емми Хаслем з більш ніж 57 мільйонами переглядів - дівчини-танцівниці з розміром плюс сайз. Картинка відео не відобразилася, але при натисканні - побачите відео.

Негативною стороною танців на пілоні є високий ступінь травматизму: вивихи, розтягнення, синці і падіння, на жаль, неминучі, особливо на початку. Щоб подолати цей період необхідно запастися терпінням і допоміжними засобами для відновлення.

Міфи про танці на пілоні
Танцівниці займаються тільки в білизні - ні. На заняття приходять в зручній, комфортній і еластичній формі, спортивний топ і шорти - відмінний варіант. Для пол денсу важливо, щоб ноги, живіт і руки стикалися з пілоном, отже - вони повинні бути або оголені, або форма повинна бути з нековзкого матеріалу.

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Танцювати доведеться на підборах - і так, і ні. Новачки спочатку займаються босоніж, а вже далі, за бажанням, можуть обзавестися спеціальною взуттям на підборах. Відмітна особливість взуття для пол денсу від повсякденних босоніжок або туфель полягає в матеріалі підошви, вона з антиковзаючою поверхнею, і в підйомі, який знижує навантаження на ноги.

Регулярні заняття зроблять тіло струнким - не зовсім. Систематичне відвідування тренувань безумовно стане причиною зниження ваги, проте без дотримання режиму харчування і відпочинку - фактичний результат може істотно відрізнятися від очікуваного.

Тренуватися потрібно без застосування будь-яких засобів для рук - ні. Якщо в засобах проти ковзання є необхідність, наприклад, підвищена пітливість рук, то використовувати засоби потрібно. Навіть під час змагань професійним спортсменам дозволяється використовувати ряд засобів, які забезпечують більшу безпеку під час виступу. Тренер, який забороняє, аргументуючи тим, що руки повинні звикати - може завдати великої шкоди організму підопічним. Між іншим, новачкам і любителям рекомендується взагалі обзавестися спеціальними рукавичками, які вбережуть ручки від мозолів і забезпечать краще зчеплення з пілоном.

Pole dance - заняття виключно жіноче - ні, чоловіки теж зустрічаються серед учнів.

Pole dance - спорт чи танець з пікантним підтекстом?

Кілька рекомендацій для новачків

  1. Не варто боятися починати, в цьому виді спорту немає нічого поганого або ганебного. Нові відкриття зможуть привнести нові фарби в повсякденне життя і змінити докучливий сірий колір буденності на яскраві насичені кольори.
  2. Результат наздожене тільки тих, хто буде регулярно і старанно займатися. Ідеальний варіант: фітнес-розминка перед кожним заняттям і відвідування тренувань 2-3 рази на тиждень, краще звичайно 3.
  3. Невдачі - це шлях до успіху! Навіть перший млинець завжди комом, не кажучи вже і настільки технічно складному занятті, як танець на пілоні. Будуть падіння, деякі елементи не будуть виходити, але головне - не здаватися!
  4. Дуже важливо пам'ятати всім початківцям - тренуватися варто на 2 сторони, на праву і ліву. Найчастіша помилка - давати навантаження на сторону пишучої руки, а другій давати прохолоджуватися. В результаті одна сторона набуває красивого рельєфу, а друга буде мати куди менш привабливі параметри. Рівномірний розподіл навантаження позбавить від таких казусів до того ж ще й поліпшить координацію і моторику.
  5. Відчуття своєї привабливості залежить не тільки від техніки виконання рухів на пілоні, а й зовнішнього вигляду. Тому всі танцівниці дуже тремтливо ​​ставляться до своєї шкіри. Правильний догляд не тільки додасть їй здоровий і красивий вигляд, але і допоможе в боротьбі з розтяжками на шкірі, так що не варто забувати піклуватися про неї.

Озброївшись знаннями про танці на пілоні і мужністю - сміливо вирушайте на заняття і відкрийте в собі світ неймовірної краси і грації!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: