Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Обираємо найкращу дієту

Обираємо найкращу дієту

Ніколи не задавалися питанням, скільки видів дієт існує в світі? А ось ми задалися цим питанням і, до величезного розчарування, не знайшли точної цифри. В одному джерелі фігурує цифра в 28 тисяч, інше стверджує, що їх вже істотно більше 30 тисяч, але всі сходяться в одному - щорічно з'являються нові види, причому кількість вимірюється сотнями і тисячами.

Задавши в пошуку слово "дієта", турботливий Google видає більше 87 мільйонів (!) сторінок з різними супердієтами, за допомогою яких можна схуднути на 5, 10, 20 і більше кілограм. Що ж, ми спробуємо розібратися чи дійсно це так? Чи існує дійсно дієта, яка перетворить фігуру в модельні параметри? І спробуємо знайти відповідь на питання - яку дієту обрати.

Обираємо найкращу дієту

Види дієт
Зараз існує градація дієт відповідно до різних факторів: професії, групи крові, знаку зодіаку, для конкретних частин тіла, продуктів, зіркові дієти і ще довгий список критеріїв відбору. Якщо відкинути всі варіанти, які створені маркетологами, то вийде коротенька класифікація дієт:

  • за родом занять. Дана категорія поділяється в залежності, по більшій частині, по професії або роду діяльності. Наприклад, спортсмени з раціоном харчування на зниження ваги і набору маси; працівники промислових підприємств, пов'язаних з шкідливим впливом на організм - їм необхідний раціон харчування з великою кількістю кисломолочних продуктів; туристам, які йдуть в турпохід необхідні продукти, які поповнюють запаси енергії: шоколадні батончики, сухофрукти, горіхи і т.д.
  • за станом здоров'я. У цю групу входять люди, яким необхідно змінити свій раціон харчування на рекомендований лікарем. Їх налічується не так багато, в залежності від захворювання, лікар призначає № дієти (стіл). Існує їх 15, але деякі столи мають ще підвиди, залежно від тяжкості випадку.
  • розвантажувальні дієти. Ця категорія дієт спрямована на розвантаження організму після періоду обжерливості, наприклад, після свят, відпустки та інших. Ґрунтуються вони на рекомендаціях дієтологів і підходять здоровій людині.
  • дієти для схуднення. Подібного роду дієти призначає фахівець, лікар-дієтолог, грунтуючись на особливостях організму і результатах аналізів.

Обираємо найкращу дієту

На просторах інтернету, в модних глянцях можна знайти безліч дієт від зіркових тренерів і селебріті з коментарями про те, що це древня практика, дає хороший результат мало не на перший день і, що по закінченню дієти вага не повернеться. Чи так це? І так і ні. Дієти від знаменитостей базуються на вердикті дієтолога (в переважній більшості випадків), який врахував всі особливості людини, що худне:

  • причину набору ваги (обжерливість, гормони, народження дитини та ін.);
  • особливості організму (метаболізм, індивідуальна непереносимість продуктів, шкідливі звички, хронічні захворювання та ін.);
  • бажаний результат (проблемні зони, кількість зайвих кілограмів, часу на схуднення та ін.);
  • генетику (залежить від особливостей організму тієї чи іншої раси);
  • вид спортивних тренувань (статичні, як йога, або динамічні, як танці);
  • спосіб життя (кількість сну, професійна діяльність та ін.).

Зібравши все воєдино, дієтолог, підбирає раціон харчування, щоб селебріті привести до потрібного результату. Варто згадати, що деякі відомі особистості вдаються до додаткових хірургічним і косметологічних процедур, щоб поліпшити свій результат, але не згадують про це. Після оприлюднення результатів дієти і зоряного секрету, охочі досягти таких же результатів починають слідувати порадам. Однак, така дієта допоможе тільки тим, у кого буде схожий результат стану організму, як у селебріті до схуднення. Для інших же ж це може стати причиною незворотних наслідків для організму.

Обираємо найкращу дієту

Яку дієту обрати?
Можливо, відповідь пролунає, як фраза Капітана Очевидність, але обрати потрібно правильну дієту. Найбільш правильним рішенням буде - звернутися до фахівця, який зможе підібрати такий раціон харчування, який постачатиме необхідну кількість енергії для нормального життя і не завдаватиме шкоди. Також буде розписана система переходу на дієтичного харчування. Як відомо, різка зміна раціону може нанести шкоду здоров'ю.

Що ж робити тим, хто з якоїсь причини не може звернеться до дієтолога?

  • По-перше, не засмучуватися і не панікувати.
  • По-друге, відповісти на питання "звідки взялася зайва вага, його першопричина: складно відмовити собі в їжі, гормональні збої, малоактивний спосіб життя?".
  • По-третє, поставити собі таке запитання "на що готові піти? Чи готові припинити їсти вночі або за переглядом серіалу, готові спортом зайнятися? ". Відповідь на питання чи можна схуднути зі спортом - знайдете в статті.
  • По-четверте, починати діяти і не очікувати одномоментного дива. Далі приступити до вибору дієти.

Обираємо найкращу дієту

Як правильно підібрати дієту?

  1. Перш, ніж починати терзати свій організм варто уважно вивчити пропонований раціон.
  2. Пошукати дослідження, які розкажуть про переваги та ризики дієти.
  3. Перестати гнатися за новими модними дієтами, дієтами від зірок, блогерів і порадників на форумах.
  4. Поступово переходити на інший раціон харчування. Раціон харчування повинен відповідати робочому графіку, якщо рід занять дозволяє робити перерви на перекушування, то підійде, наприклад, дробове харчування. Якщо немає, то шукати іншу альтернативу.
  5. Будь-яка дієта повинна містити білки, жири, вуглеводи, мінерали і мікроелементи. Відсутність в раціоні хоча б однієї складової може стати причиною непритомності, нездужання і більш серйозних проблем.
  6. Враховувати при виборі особливості свого організму, смакових переваг і стану здоров'я.
  7. Як варіант, можна скористатися медичними дієтами - вивчити питання: кому підходять, які особливості прийому їжі, всі тонкощі і нюанси.
  8. Важливим фактором є і фінансова складова - продукти повинні бути якісними, продукти сумнівної якості або самого бюджетного сегмента можуть зіграти злий жарт. Тому, перш, ніж почати дієту варто прорахувати чи підходить цей варіант з точки зору витрат.

Ніхто не забороняє прислухатися до порад своїх кумирів, але до всіх їм треба ставитися тверезо і пам'ятати - кожен організм унікальний, те, що кому-то йде користь, іншому може піти на шкоду. Нехай раціон вашої дієти буде смачним, а схуднення пройде легко!

Ознайомитися з порадами зіркових тренерів можна в статтях:

"Секрети модельної фігури від голлівудського тренера". Стаття про Джанет Дженкінс - фітнес-тренера Пінк, Аліши Кіз, Кармен Електри, Келлі Роуленда, Террелла Оуенса та інших.

"Трейсі Андерсон - фітнес тренування від голівудського тренера". Трейсі Андерсон - тренер Гвінет Пелтроу, Мадонни, Шакіри, Дженніфер Лопес, Джессіки Альби та інших.

"Джилліан Майклс - видатний тренер Америки". Джилліан Майклс - автор програми тренувань "Струнка фігура за 30 днів", тренер американської версії шоу "Зважені та щасливі".

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: