Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Спорт і шашлики: друзі чи вороги?

Спорт і шашлики: друзі чи вороги?

Спорт і шашлики: друзі чи вороги? Прагнення виглядати краще змушує багатьох відмовлятися від улюблених страв і продуктів. Але, зараз на вулиці літо - час шашликів. І що робити? Чи варто балувати себе смачненьким і чи не позначаться "смакоту" на вагах?

Професійні спортсмени мають чіткий розклад графіка харчування і тренувань. А ось любителі, які ходять в спортивний зал на заняття фітнесом, кроссфітом, танцями, гімнастикою або прихильники вуличних тренувань: воркаут, турніки, бруси, тренажери - ламають голову.

Користувачі інтернет поділилися на 2 табори, одні кажуть, що немає нічого страшного в барбекю, другі, навпаки, вважають, що м'ясо на мангалі спортсменам. Що ж, давайте розберемося в цьому питанні.

М'ясо - джерело тваринного білка, який, як відомо, становить основну частину раціону харчування спортсмена. Крім усього іншого, м'ясо містить необхідні для спортсмена екстрактивні елементи, амінокислоти, креатин, вітаміни і мікроелементи. Весь цей комплекс корисних речовин допомагає не тільки скинути зайві калорії, а й набирати м'язову масу, головне - правильно приготувати.

Існує міф, що м'ясо, приготоване на мангалі, перетворюється в дієтичне, так як весь жир стікає на вугілля, але це не зовсім так. Жир залишається в м'ясі, але кількість його значно менше, ніж в обжаренном на сковороді.

Спорт і шашлики: друзі чи вороги?

Що ж краще вибрати?
Вибирати варто не жирне м'ясо, чисте м'ясо, яке складається з м'язової тканини: свинина, яловичина, телятина, баранина, індичка і качка. Ідеальний варіант м'яса для барбекю культуриста - це молодий баранчик або куряча грудка. У випадку зі свининою або курячим м'ясом зі шкірою - вживати коштувати не більше 150 грам. У процесі приготування м'яса коштує чергувати м'ясо і овочі. Чи не жирним також вважається барбекю з кролика, ось тільки вимагає воно значно більших витрат на приготування. Рибний або овочевий шашлик - смачне різноманітність барбекю спортсмена.

Не забувайте про овочі: огірки, помідори, молода капуста, редиска, зелень. З точки зору візуального сприйняття - на тарілці повинно бути більше овочів, ніж м'яса. В такому випадку мозок буде сприймати обсяг і Ви з'їсте менше. 

Порада: розтягніть на якомога більшу кількість часу процес вживання шашлику. Це і знизить навантаження на роботу шлунково-кишкового тракту і буде через годину-другу викликати шалене бажання поласувати ще шматочком.

Як десерт - беріть фрукти, такі як: апельсини, мандарини, грейпфрут, ківі, ананас, але ні в якому разі не банани і черешню, вони дуже калорійні.

І, мабуть, найважливіша частина пікніка - рух. Після прийому їжі не варто приймати горизонтальне положення і сприяти набору ваги. Віддайте перевагу активним іграм. Залежно від локації, можна організувати різні командні ігри: волейбол, футбол або баскетбол.

Спорт і шашлики: друзі чи вороги?

Якщо ж ви перебуваєте далеко від обладнаних майданчиків, то на допомогу прийдуть м'яч футбольний або волейбольний, ракетки і воланчик для бадмінтону. Можна злегка пробігтися, покатається на велосипеді, щоб м'язи розім'яти. Найсміливіші можуть влаштувати танцювальний батл, змагаючись один з одним. Загалом, обмеження - тільки фантазія. Головне, щоб всі учасники барбекю отримували позитивні емоції і насолоджувалися часом, проведеним в колі близьких і друзів. І якщо раніше ще були сумніви, чи варто на вихідних піти на шашлики, то відповідь - варто. Смачного Вам шашлику!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: