Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Як схуднути зі спортом?

Як схуднути зі спортом?

Один з найбільш поширених питань Гуглу - як схуднути. І по цьому запиту з'явиться мільйони посилань з купою порад: супер дієта від зірки, мегатренування від відомого бодібілдера і ще стільки ж "найефективніших засобів для схуднення" у вигляді таблеток, мазей, примочок, припарок та інших засобів. Найприкріше, що більшість зневірених вірять у рекламу і починають експерименти над організмом. Не отримавши очікуваного результату все більш і більш впадають у депресивний стан та втрачають віру.

Насправді схуднути може кожен! Головне - правильно підійти до питання.
Перше, що слід зробити - сходити до лікаря і дізнатися, які дієти підходять для організму. Процес схуднення - це стрес для організму і потрібно його мінімізувати.

Друге, - поставити мету і заручитися підтримкою близьких. Можливо, Ваше бажання змінити своє тіло надихне і їх, так може з'явитися нова сімейна традиція - спільні заняття спортом.

Третє, - вибираємо заняття до душі, яке підходить організму з урахуванням фізіології. Подобаються танці? Тоді варто йти саме в школу танців, а не гвалтувати свій організм силовими тренажерами. Або навпаки, вид поперечини і брусів приводить у захват, то не варто йти в басейн. Спорт повинен приносити задоволення, а не постійні муки.

Хороший варіант - займатися вдома. В інтернеті повнісінько різних комплексних програм. Але, краще все ж проконсультуватися у досвідченого тренера або інструктора. Отримавши благословення професіонала - підбирайте собі обладнання для домашнього спортзалу. Найпоширеніші і необхідні елементи:

  • шведська стінка з турніком
  • мат гімнастичний
  • штанга
  • набір гантелей

Як схуднути зі спортом?Фотоальбом з усіма фотографіями об'єкта можна подивитися тут.

Що з цим робити?
Шведська стінка з додатковим навісним турніком стане хорошим помічником для витягування хребта, зміцнення м'язів спини, преса і рук.

Гімнастичний мат - практична і зручна основа для будь-яких тренувань. У каталозі представлена ​​складна модель, яка має компактний розмір в складеному вигляді.

Штанга - універсальний інвентар, який дозволяє виконувати вправи: присідання, тягу, жим і випади. Незамінна річ для бажаючих мати гарні та пружны сідниці.

Гантелі допоможуть розвинути м'язи плечей, рук, грудей, спини, ніг, преса і гомілки.

Допоміжними елементами також будуть: скакалка, обруч, фітбол, обважнювачі і інші деталі для фітнесу.

У теплу пору року дуже популярні вуличні спортивні комплекси. Там поєднується гімнастичне обладнання з силовими тренажерами. Який тренажер для яких груп м'язів ми вже писали раніше, почитати можна тут. А про вправи на гімнастичному обладнанні найближчим часом з'явиться невеликий огляд.

Як схуднути зі спортом?

Найголовніші помилки, які допускаються:

  1. Тренують тільки проблемну зону, наприклад, прибрати животик. Якщо качати тільки прес, то тіло не придбає форми моделі з обкладинки глянцевого журналу. Потрібен комплекс вправ, який буде направлений на розвиток всіх м'язів, адже наш організм - це єдина система.
  2. Постійна зміна програми тренування: тиждень одна методика, друга - інша. Такий підхід теж не правильний, так як м'язи повинні "розуміти" якого результату від них чекають. А через часту зміну програм організм перебудовується з однієї навантаження на іншу, а відповідно витрачає величезні ресурси на відновлення і уповільнює обмін речовин. Результат цього - вага не зменшується.
  3. Неправильна дієта під час тренувань. Якщо тренування інтенсивне, то сидіти на низькокалорійній дієті не можна. Теж саме і з низькоінтенсивними тренуваннями й калорійним харчуванням. 

В кінці хотілося б додати, що до будь-якого виду занять потрібно підходити з розумом і відповідальністю. Не забувати про безпеку, вживанні води, збалансоване харчування, здоровий сон і прогулянки на свіжому повітрі. Дотримуючись усього - результат не змусить себе чекати!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: