Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Джилліан Майклс - Видатний тренер Америки

Джилліан Майклс - Видатний тренер Америки

У нашому телеефірі популярний проект "Зважені та щасливі", який є інтерпретацією американського шоу "The Biggest Loser". В рамках проекту для досягнення мети схуднення в 2005 році була запрошена Джилліан Майклс, яку ще називають "Найбільшим тренером Америки". Це звання Джилліан отримала за розробку однієї з найпопулярніших програм тренувань для схуднення "Струнка фігура за 30 днів" (30 Day Shred). Що це за програма, яких результатів можна досягти і що потрібно робити, щоб убити всіх неймовірними результатами вже через місяць - далі.

Джилліан Майклс - Видатний тренер Америки

Розроблена Майклс програма - це система вправ, яка систематизована за принципом "3-2-1". Суть цієї системи в виконанні 3 хвилин силових вправ, 2 хвилин кардіо і 1 хвилину на прес. Крім певної послідовності виконання вправ, програма розбита на 3 рівні:

  • 1 рівень - старт. Один з найскладніших етапів, так як з незвички новачки дізнаються про існування всіх м'язів в організмі шляхом больових відчуттів і крепатури. Однак, як стверджує тренер, біль - це ознака початку трансформації і якщо ставиться до неї з розумінням, то приємна ломота в м'язах буде не настільки неприємної.
  • 2 рівень - основний етап, так як тренер збільшує навантаження та інтенсивність на вже підготовлені в першому етапі м'язи. Які бажають мати струнку фігуру за найкоротший термін відчують свої м'язи зовсім інакше, але вже почнуть з'являтися реальні результати.
  • 3 рівень - закріпний етап. Після перших 2 етапів, третій не стане таких вже важким тягарем, але підкоригує залишилися "проблемні" зони.

Кожен рівень триває 10 днів та крім регулярних виконань вправ варто ще і прислухатися до порад тренера, які ми зібрали воєдино.

Джилліан Майклс - Видатний тренер Америки

30 порад для досягнення ідеальної фігури від Джилліан Майклс:

  1. Виконуйте тільки ті вправи, які подобаються. Як стверджує тренер, вправи, які не подобаються неможливо виконати з повною віддачею, звідси і виходить, що в кінці результат зовсім не такий, як очікувалося. Але, якщо замінити вправу, яке не подобається, на рівносильну по навантаженню, то результати будуть вищими.
  2. Скажіть немає новомодним дієтам. Твердження, що виключивши вуглеводи і жири - струнка фігура гарантована - помилкові. А ось проблеми з травленням, як раз таки, - навпаки. Складіть індивідуальну дієту з фахівцем, яка буде містити улюблені продукти і харчування буде в радість.
  3. Збільшуйте навантаження. Займаючись на біговій доріжці - збільште кут, так ви будете спалювати на 15% жиру більше.
  4. Більше спите. Для того, щоб худнути і нарощувати м'язову масу на місце жирових покладів - спіть не менше 8 годин.
  5. Відмовтеся від газованих напоїв. Вони вимивають солі і мінерали з організму, але найстрашніше - містять величезну кількість цукру, який є ворогом №1 під час схуднення.
  6. Харчування за принципом "80 на 20". 80% раціону - правильне збалансоване харчування, інші 20% - улюблені ласощі, але без фанатизму. Якщо бургер, то маленький, а не величезний з 2 котлетами, беконом і подвійним сиром. Почуття заборони смачненького не буде так відчуватися, а відповідно і зриви з переїданням не загрожують.
  7. Вивчайте меню і питайте. Якщо меню ресторану складається з не надто корисних продуктів, то треба запитати у офіціанта чи є можливість приготувати Вам блюдо на пару або грилі. Краще змінити ресторан, ніж мучитися від докорів сумління про з'їдене вечері.
  8. Краще взагалі не відкривати меню. Щоб не спокуситися на красиву назву або картинку.
  9. Склад розповість багато. Під час дієти краще не використовувати в раціоні напівфабрикати з сумнівним складом. Якщо якісь слова в складі невідомі - відкладіть цей продукт, в ньому буде більше шкоди, ніж користі.
  10. Регулярність і послідовність. Займатися спортом потрібно регулярно і поступово збільшувати навантаження, тоді буде і результат. Появи в спортзалі 2-3 на місяць не принесуть результату.
  11. Важливий темп. Не варто робити великі паузи між підходами або відволікатися на гру в смартфоні під час занять на біговій доріжці. Спорту потрібна повна віддача, а не галочка про відвідування.
  12. Не варто перестаратися. Заняття до знемоги можуть стати причиною поганого самопочуття і навіть травм, внісши в графік тренувань величезні пропуски.
  13. Слухайте свій організм. Якщо хочеться замінити корисний вечерю на шкідливий - подумайте, як неприємно відчувати здуття або як сильно кидаються в очі зайві калорії у відкритому купальнику.
  14. Не потрібно опускати руки. Невдачі - це невід'ємна частина будь-якої справи, але потрібно вміти долати ці ступені складнощів.
  15. "Я хочу займатися спортом тому, що ...". Необхідно поставити конкретну мету і йти до неї - "Тому, що хочу перемогти у марафоні".
    Джилліан Майклс - Видатний тренер Америки
  16. Зважуйтеся. Раз в тиждень в певний час - зважуйтеся, це дозволить контролювати результати. Але, не варто робити це кожен день.
  17. Не переїдайте! Ситість приходить не відразу, а ось зайву порцію доведеться відпрацьовувати в залі.
  18. Повинна бути альтернатива. Корисний обід, приготовлені вдома, краще комплексного ресторанного ланчу. Однак, якщо вже так сталося, що обід не приготовлений - виберіть місце обіду, де можна поласувати корисною їжею.
  19. Розклад. Найкраще займатися спортом в один і той же час, таким чином організм звикне до графіка і буде більш податливим.
  20. Активне дозвілля. Зустрічі з друзями не повинні бути обмежені пабом, пивом і піцою. Знайдіть альтернативу - боулінг, урок танців, прогулянка в парку. Таким чином і графік не постраждає і вражень отримаєте більше.
  21. Метаболізм. Організм повинен розуміти, що дієта - це не небезпека, а правильний крок. Якщо спочатку танення кілограмів відбувається швидко, а потім зупиняється - потрібне перезавантаження: пауза в заняттях і збільшення порції на 10%. Такий обманний маневр дозволить продовжити процес схуднення.
  22. Не зациклюйтеся на неможливому. Вибравши собі за зразок модельні параметри не варто засмучуватися, якщо візуальний образ не відповідає. Кожен індивідуальний і потрібно радіти своїм досягненням, а не гнатися за неможливим. Позитивний настрій - кращий двигун.
  23. Перекус перед гастрономічним спокусою. Щоб не з'їсти зайвого в гостях - не приїжджати голодним, краще вдома злегка перекусити, тоді ризик переїсти шкідливих зменшується.
  24. Вітаміни. Не варто забувати, що вітамін С сприяє гарному метаболізму, а відповідно і схудненню.
  25. Білок. У складі кожної порції їжі повинен бути присутнім білок.
  26. Перекус повинен бути корисним. Щоб за комп'ютером не наїдатися боки печеньки і шоколадками - покладіть моркву або мигдаль. І перекус є і калорії під контролем.
  27. Пийте більше води. Набридла вода - додайте фрукти, але не цукор.
  28. Викиньте "шкідливості". Щоб не мучити себе кожен раз, коли відкриваєте шафка з ласощами - викиньте їх. Ніхто не забороняє зберігати маленьку плитку шоколаду, але мова йде про маленькому батончику, а не 3-кілограмовому пакеті цукерок.
  29. Курс на корисну їжу. У схованках, де раніше зберігалися поклади шоколаду, чіпсів і інших "дієтичних" продуктів - покладіть корисні і дозволені.
  30. Стояти, а не сидіти. Коли людина стоїть - організм витрачає більше енергії і спалює калорії, так, що: чистимо овочі - стоячи, очікуємо черги - стоячи, добре стоячи і працювати.

Прочитавши всі настанови тренера і перепробувавши не один варіант схуднення, багато хто погодиться з твердженням, що мало які тренування і дієти працюють. Однак, відгуки мільйона людей в усьому світі про ефективність програми тренування Джилліан Майклс наводить на думку, що вона таки щось знає. Починайте свій шлях до тіла своєї мрії з вірою і результати перевершать усі сподівання!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: