Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Повернення до тренувань після свят

Повернення до тренувань після свят

Новорічно-різдвяні свята вносять корективи в звичний графік харчування і тренувань. Пишні застілля супроводжуються різними смаколиками, "шкідливими стравами" і достатком напоїв. Після всіх свят, цифри на вагах далеко не завжди радують і багато стрімголов біжать в зал і сідають на дієту, щоб винищити "поклади олів'є". Про те, як правильно повертатися до спортивного режиму, тренувань, щоб не нашкодити організму - далі.

Як запобігти появі зайвих кілограмів під час свят
Новорічні свята зараз в самому розпалі і можна запобігти появи зайвих кілограмів, навіть за умови відсутності тренувань:

  1. Починайте ранок з зарядки. Невелика розминка дозволить не розгубити форму до повернення на тренування.
  2. Віддавайте перевагу фруктам і овочам, а не жирним стравам. Не намагайтеся з'їсти все - вживайте їжу повільно, таким чином насичення прийде швидше і ризик переїсти знизиться.
  3. Менше дивана - більше прогулянок на свіжому повітрі. Навіть піша прогулянка по парку або лісі - це хороша альтернатива кардіо (Детальніше про кардіо можна прочитати в статті "Починаємо кардіотреніровки, що потрібно знати?").
  4. Вуличні ігри. Зимові види розваг у дворі стануть хорошою розминкою організму: гра в сніжки, споруди снігових фігур, покатушки на санках, лижах і інших зимових атрибутах. Можна навіть, як в дитинстві, кататися на пакетику.
  5. Альтернатива зимових розваг. Якщо зима не радує сніговими заметами - не варто засмучуватися, активний вид дозвілля можна знайти. Відмінним кардіо буде катання на роликах або ковзанах (Детальніше про цей вид розваги можна прочитати в статті "Випробування ковзанами або перший вихід на лід: користь, небезпеки, рекомендації та застереження"). Розігріти м'язи можна і граючи в настільний теніс (Про цю гру ми розповідали в статті "Настільний теніс і пінг-понг: схожість, відмінності і цікавий факти") і боулінг. Якщо вищезгадані заняття не до душі, то можна відправиться на танці або відвідати, наприклад, мотузковий парк. Насправді, активностей дуже багато, головне - не сидіти на місці.

Повернення до тренувань після свят

Що робити, якщо з'явилися зайві кілограми
Резюмуючи підсумки святкових гулянь - багато хто приходить в шок і починають інтенсивно повертатися до потрібної ваги. Подібний підхід не тільки не виправдає очікування, але і може завдати непоправної шкоди організму. Головні помилки, які відбуваються після святкової перерви:

  • різка зміна харчування;
  • відновлення занять з тією ж інтенсивністю і навантаженням, що і до свят;
  • стрімке збільшення навантаження і \ або кількості занять для досягнення більшого ефекту.

Подібний підхід стане причиною больових відчуттів і дискомфорту, а також не приноситиме задоволення, ні як від занять, так і від факту досягнення необхідного результату. Щоб цього не сталося необхідно:

  • По-перше, перестати панікувати з приводу набраних кілограмів. Паніка не приносить результатів. А ось якщо скласти план тренувань, розклад прийому їжі і слідувати йому - результат буде;
  • По-друге, повертатися до тренувань слід поступово. Кількість занять на тиждень має бути не більше 2-3 разів, а інтенсивність і навантаження на третину нижче від тієї на якій зупинилися перед святами. Не варто і забувати про розминку. Вона повинна бути більш тривалою;
  • По-третє, запасіться корисними продуктами і приймайте їжу маленькими порціями, але часто. Голодування і жорсткі дієти - заборонені.

Повернення до тренувань після свят

Підготовка до нового тренувального сезону
Після свят необхідний деякий час, щоб прийти в себе і налаштуватися на звичний ритм життя. Це період "повернення" часто стає причиною відкладання походу на тренування. Щоб позбавити себе від обіцянок "з понеділка точно на тренування" - потрібно йти відразу, в той же день. Якщо думка відвідала вже перед сном - на наступний день. Пам'ятайте:

  1. Чим більша перерва, тим довший процес відновлення, тому не варто відкладати візит в довгий ящик.
  2. Чим довше відкладаєте похід на тренування, тим більше ризик набрати ще додаткових кілограм, а вони можуть стати причиною появи комплексів. Та й зганяти їх доведеться довше.
  3. Зігнати всі набрані кілограми за один тиждень не вийде - треба ставити реальні цілі і йти до них. Ідеальний варіант: 1 тиждень = 1-2 кг.
  4. Збирати сумку потрібно з вечора, тоді не вийде переконати себе в тому, що через збори "не встигну до початку заняття" або "не вистачить часу на все тренування".
  5. Тренування повинно приносити задоволення. Крім поліпшення здоров'я, корекції фігури, заняття повинні заряджати енергією і дарувати позитивні емоції.

Відпочинок і релакс - одні з найважливіших складових щасливого і повноцінного життя. Важливим фактором є і відчуття себе красивим і привабливим. Тому не варто затягувати з початком нового сезону тренувань після свят, адже весна прийде зовсім швидко і приводити себе в форму в найкоротші терміни буде дуже складно і виснажливо. А якщо кількість зайвих кілограмів буде дуже велика, то і зовсім можна не встигнути підготувати себе до теплого сезону.

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: