Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

Дозвілля можна проводити по-різному: сходити на пікнік, почитати книгу, приготувати улюблене блюдо, а можна зайнятися спортом. Настільний теніс - вид спорту, який популярний серед дорослих і дітей і об'єднує мільйони людей. Тенісні столи зустрічаються у дворах житлових масивів, навчальних закладах, спортклубах і торгових центрах в зоні розваг. Серед шанувальників цього виду активності, далеко не всі знають, що настільний теніс і пінг-понг - це різні ігри. Займаючись виробництвом спортивного обладнання, ми знаємо про відмінності, схожість цих ігор, ними й поділимося, а також розповімо про цікаві факти про настільний теніс.

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

Схожість і відмінності
Схожість між настільним тенісом та пінг-понгом полягає в:

  • Локаціях, грати можна як в закритих залах, так і у відкритих вуличних майданчиках;
  • Столах, розміри і розмітка ідентичні;
  • Наявності м'ячика і сітки;
  • Граю, як чоловіки, так і жінки, при цьому вік не є обмеженням.

На цьому схожість закінчилися, далі йдуть відмінності:

  • Ракетки. Для настільного тенісу використовують ракетки з гумовим покриттям, червоного і чорного кольорів. У пінг-понг грають ракетками з наждаковим покриттям;
  • Правила. Настільний теніс - динамічна гра, в арсеналі присутні різні види подачі, в тому числі і закручені. Пінг-понг, в порівнянні з настільним тенісом, більш розмірене гра, придумана, як вид розслаблення;
  • Настільний теніс є Олімпійським видом спорту з 1988 року, а пінг-понг - немає.

Що стосується призначення, то обмежень у заняттях немає ні для кого, крім рекомендацій лікаря, безумовно.

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

Цікаві факти
1. Звідки родом настільний теніс сказати достовірно неможливо. Однак, популярність наздогнала його в Лондоні. У 19 столітті популярним заняттям були гри у великий теніс. Як відомо, туманний Альбіон не славиться своєю сонячною й ясною погодою, а гра на ґрунтових кортах через постійні дощі і вологу були неможливі. Заповзятливі англійці перемістилися в приміщення і зсовували столи, щоб розіграти партію-другу. Ідея сподобалася і вже в другій половині 19 століття компанія Jaques of London випустила перші моделі столів.

2. У сутичці за першість в 1936 році у Празі зустрілися двоє гравців, які змогли встановити світовий рекорд. Захоплені грою й жагою до перемоги розігрували очко 2 години.

3. Будь-який вид спорту в своїй історії має рекорд за тривалістю партії, настільний теніс не виняток. У 1983 році партію ніяк не могли закінчити двоє спортсменів, а коли змагання завершилося - судді резюмували рекорд тривалості партії - 143 години і 46 хвилин.

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

4. Настільний теніс - хороша альтернатива бігу. Якщо пробіжки не подобаються через свою монотонність, то їх можна замінити на 5-сетовий матч і в кінцевому підсумку виявити, що набігали близько 7 км.

5. Швидкість обертання м'ячика теж вражає. Досвідчені гравці можуть змусити літати кульку зі швидкістю 170 км / год.

6. За останні 20 років в змаганнях з настільного тенісу перемагають китайці. За 20 років всього кілька медалей дісталися представникам інших країн. Чи пов'язано це з тим, що на стінах літньої резиденції імператорів (його ще називають Літнім палацом) присутній малюнки, що нагадують гру в настільний теніс або це якось пов'язано зі скаженою популярністю даного виду спорту в Азії - точно невідомо, але факт залишається фактом.

7. Настільний теніс і кіно. Безумовно, що в кіно частіше зустрічаються баскетбол або футболі, але творці фільмів не обійшли стороною й настільний теніс. У культовому фільмі "Форрест Гамп", головний герой показаний, як талановитий гравець. А в 2007 році вийшло відразу 2 фільми, присвячені настільного тенісу - "Кулі люті" і "Гравець в пінг-понг". І нехай останні не ввійшли в історію кінематографа, як найбільші стрічки, багато хто після перегляду звернули увагу на цей вид дозвілля.

Настільний теніс та пінг-понг: схожість, розбіжності та цікавий факти

8. Змагання з настільного тенісу проходять в різних вікових групах, у тому числі і серед ветеранів. Останніх на змагання раз в 2 роки за звання чемпіона світу з'їжджається понад 3000 осіб. Так, що настільного тенісу кожен вік підвладний. І не тільки вік, існують змагання серед людей з обмеженими можливостями.

9. А раніше м'ячик був менше! Тенісний м'ячик на даний момент складає 40 мм, але ось ще 2000 року грали 38-міліметровим. Заміна відбулася після Олімпійських ігор в Сіднеї. Під час телевізійних трансляцій маленький і легкий м'ячик дуже швидко переміщався на сторону суперника і глядачі не встигали за ходом подій. Та й суддям стало легше після переходу на більший діаметр, так як м'ячик втратив у швидкості трохи і став більш помітним.

Історія настільного тенісу пишеться щодня, з'являються нові команди і учасники. Через десяток років з'явиться ще не один рекорд і цікавий факт. Можливо, комусь із наших читачів вдасться внести лепту в історію і саме цей гравець стане героєм нашого наступного огляду, присвяченого настільного тенісу - все може бути...

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: