Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Історія знає безліч випадків, коли людина досягала успіху всупереч усьому. І сьогодні стаття саме про таку людину, ім'я йому - Йозеф Хубертус Пілатес. Так-так, це саме в його честь названа ціла система фізичних вправ, яка користується надзвичайним успіхом. Але, в кінці 19 століття справи йшли не так радісно, як зараз, а творець пройшов шлях через терни до зірок.

Уродженець Німеччини, Йозеф Пілатес, з малих років страждав від цілого "букета" хвороб, серед яких астма, рахіт і ревматизм. Тож не дивно, що хворобливий і кволенький хлопчик потерпає від знущань інших хлопців. До всього цього варто додати той факт, що батько Йозефа був призером з гімнастики, а мати - натуропатом (альтернативний вид медицини, в якому всі хвороби лікуються тільки натуральними компонентами, тобто створені природою без хімічних домішок), то рівень психологічної пригніченості хлопчика складно і уявити.

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Однак, Пілатес вибрав не шлях жалості до себе, а боротьби і почав процес саморозвитку. Взявшись за вивчення анатомічних особливостей організму, а також досліджень бодібілдингу, гімнастики, йоги і бойових мистецтв. Пілатес прийшов до висновку, що організм - це механізм, який можна "полагодити" без лікарських втручань. Так і з'явився на світло комплекс вправ спрямований на зцілення і розвиток.

Особливість пілатесу в тому, що спрямований він не тільки на розвиток всіх м'язів тіла, але і на духовну гармонію. Йозеф був впевнений, що позитивне мислення - один з найважливіших аспектів на шляху до здорового тіла. І з часом він отримав цьому підтвердження.

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Під час Першої світової війни Пілатес потрапив в табір ув'язнених. Емоційний стан ув'язнених, погане харчування і хвороби - квиток на той світ, проте Пілатес зумів домовитися зі зверхниками та його стільниковому блоці щодня проходитимуть тренування. З моменту початку занять, загальний настрій перебувають стало поліпшуватися, у людей з'явилася віра, що все зміниться. Спеціально для поранених солдатів Пілатес винайшов тренажер, який дозволяв лежачим хворим регулярно займатися. Тоді він і назвав свою техніку "Контрологіей". А згодом її перейменували і назвали на честь творця.

Існує міф, що ніхто з його табірних підопічних, регулярно займаються по його техніці, в 1918 році, коли вирувала страшна епідемія грипу, не помер. Міф це чи правда вже ніхто не дізнається, але, як відомо, диму без вогню не буває.

Автора техніки вже давно немає в живих, а його справа живе і процвітає донині. У наші дні, пілатес, знайшов відгуки у багатьох, як жінок, так і чоловіків. Свого часу ефективність пілатеса оцінили Мадонна, Джон Траволта і багато інших представників Голлівуду.

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Заняття пілатесом спрямовані на роботу всіх груп м'язів. Незважаючи на плавність рухів, тренування відмінно розвиває витривалість та гнучкість тіла, а також швидкість реакції і силу. У багатьох медичних установах, спрямованих на відновлення опорно-рухового апарату, використовують техніку пілатесу для того, щоб хворих поставити на ноги, в прямому сенсі цього слова. З істотних плюсів варто виділити ще й те, що пілатес допомагає вирівняти поставу, а значить власникам кривого хребта вкрай необхідний.

Доведено й ефективність пілатеса в поліпшенні роботи внутрішніх органів, дихальної системи та обміну речовин.

Пілатес підходить для всіх, незалежно від віку, статі та фізичної підготовки. Заняття допоможуть не тільки зміцнити здоров'я, а й позбудеться від хворобливих відчуттів, зайвої ваги і емоційної пригніченості.

Пілатес - техніка розвитку тіла та внутрішньої гармонії

Окремим розділом виділено тренування для вагітних, позитивно впливає не тільки на підготовку мами до народження малюка, але і настрій на позитивне мислення, віру в легкі пологи і подолання труднощів.

У будь-якому випадку, регулярні заняття фізичними навантаженнями, підтримка однодумців і споглядання результатів своєї праці - позитивно позначаться на життєвому тонусі кожного. А перейнятися до цього виду занять та його філософії можна тільки спробувавши.

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: