Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

Сила волі, наполегливість і віра - рушійні сили кожного спраглого досягти успіху. Але, шлях до перемоги лежить завжди через величезну низку невдач, падінь, а іноді і через біль і страждання. Як і авторка цілого комплексу гімнастичних вправ калланетика - Каллан Пінкні.

В наші дні калланетика - це популярна програма вправ, яка дозволить підтримувати м'язи в тонусі і знизити вагу. Однак, первинною метою калланетики було - зниження болю в спині, які свого часу перетворили життя Пінкней в пекло.

Каллан Пінкні, хто вона?
Каллан Пінкні - це псевдонім американки Барбари Біффінгер Пфайффер Пінкней, яка народилася 26 вересня 1939 року. Пінкней з'явилася на світ з викривленим хребтом, ногами, а стегна були одне вище іншого. Єдиним вирішенням проблеми були скоби і балет. Якщо Ви думаєте, що все далі стало райдужним, то даремно.

Вцілому, постава дівчинки вирівнялася, принаймні візуально вона більше не була схожа на інваліда. Однак, все це наклало відбиток на характер дівчинки. Пінкней не хотіла, щоб єдиним почуттям, яке відчувають оточуючі до неї була жалість.

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

І вона, у віці 21 року, поїхала з дому і вирушила в 11-літню подорож по світу. Грошей не було - доводилося важко працювати. Постійна зміна місця, транспортування своїх пожитків у великому рюкзаку і як результат подорожі - великі проблеми зі здоров'ям, а саме, зі спиною. Лікарі виносять вирок - інвалідність, але колишньої рухливості не буде, це тільки знизить біль. Пінкней приймає рішення в обхід всіх рекомендацій лікарів і відправляється в студію реабілітації німецької танцівниці Лотти Берк. Лотта Берк під час танців пошкодила спину і розробила спеціальну програму вправ, які полегшували дискомфорт і больові відчуття.

Біль здатна зламати навіть найсильніших, проте, є ті, хто зміг протистояти їй. Каллан озброїлася своїм досвідом балетної школи, купою книг і посібниками про спорт, фітнес, йогу і почала експериментувати. Незважаючи на нестерпні болі, Каллан, продовжувала тренування і поступово біль почав давати задню, а згодом і зовсім відступила.

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

Калланетика, що це?
Калланетика - це система вправ, що включає часті повторення невеликих м'язових рухів і стискань, призначених для поліпшення м'язового тонусу. Пінкней прийшла до висновку, що поверхневі м'язи тіла підтримуються більш глибокими м'язами, але популярні програми вправ в основному задіють тільки поверхневі м'язи. Виходячи з цього і сформувалася основна концепція калланетики - у виконанні точних рухів для більш глибоких м'язів, які не тільки покращують поставу, а й сприяють зниженню ваги.

Калланетика складається з статичних вправ і розтяжки, які виконуються в повільному темпі, але при цьому задіє всі групи м'язів. Основний акцент статичних вправ на мікро-скороченнях м'язів. Це дозволило виключити стрибки, різку зміну положення тіла і ривки.

Цікавий факт. Назва "калланетика" з'явилося з злиття імені "Callan" і слова "athletics". Між іншим, змінити ім'я Барбара на псевдонім Каллан порадив нумеролог, за його розрахунками воно повинно було принести славу і не помилився.

Переваги калланетики
Розгромна замовна стаття в 80-х року книга "Калланетика: на 10 років молодший за 10 годин" зробила фурор і стала бестселером. Причиною цього стала низка плюсів в занятті калланетикой:

  • поліпшення постави і зміцнення опорно-рухового корсета;
  • зниження больових відчуттів в області спини;
  • поліпшення обміну речовин;
  • підвищення імунітету;
  • зниження ваги;
  • підвищення гнучкості тіла;
  • зміцнення суглобів.

Як би дивно звучить, але жінки з усього світу відзначили, крім перерахованих переваг, ще й поліпшення тонусу шкіра, настрій і впевненість у власній неперевершеності.

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

Кому підійде гімнастика
Каллан Пінкні встигла випустити серію книг і відео про калланетике. Залежно від мети можна скористатися її настановами і домогтися успіху. Калланетика підійде Вам, якщо Ви:

  • хочете позбутися від болю в спині і поліпшити поставу;
  • хочете позбутися від зайвих кілограмів і підкоригувати фігуру;
  • не можете займатися швидкими і інтенсивними тренуваннями через задишки;
  • не подобаються групових занять або відчуваєте незручність в спортзалах (програма розрахована на домашні тренування і не вимагає додаткового інвентарю);
  • маєте в своєму розпорядженні невеликою кількістю часу, але жадайте побачити результат;
  • хочете розслабитися, відпочити і оздоровитися.

Калланетика: на 10 років молодше за 10 годин

Дотримуючись настанов Каллан Пінкні, починати заняття варто з 3 рази в тиждень, тривалістю по 1 годині, тоді, через кілька тижнів, вже стане видно результат. По досягненню перших суттєвих результатів - кількість тренувань можна знизити до 2 в тиждень. А по досягненню бажаного і зовсім до 1 години на тиждень, при цьому тренування можна розділити на 3-4 по 15-20 хвилин і займатися протягом тижня.

Про калланетике говорили ще з моменту його появи, навіть сама Опра Уїнфрі в своєму шоу його хвалила. Лікарі пророкували Пінкней інвалідність і короткий термін життя, однак, авторка прожила 72 роки, створила унікальну програму, навчила тисячі учнів калланетике і довела світові, що немає нічого неможливого. І на підтвердження цього: відео "Калланетика" до сих пір залишається №1 в британському чарті, присвяченому продажу фітнес-відео, а в світі цей ролик придбали 6 мільйонів разів. Пінкней вже немає, але її дітище ще жваво і приносить величезну користь людям до цього дня.

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: