Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Етапи будівництва або як з'являється спортивний майданчик

Етапи будівництва або як з'являється спортивний майданчикФотоальбом з усіма фотографіями об'єкта можна подивитися тут.

Спортивні майданчики відрізняються один від одного за належністю до виду спорту, розміром, використовуваних матеріалів, обладнання, але об'єднуючим фактором завжди залишаються основні етапи будівництва. І щоб не змінювалося з точки зору моди, вимоги спортивних федерацій - основні етапи залишаться незмінні. За майже 25 років (на момент 2018 року) будівництва спортивних об'єктів виразно точно є, що сказати. І, так:

1. Перше, що потрібно зробити - це вирішити який тип майданчика необхідний: аматорський чи професійний. Аматорський майданчик може бути розрахований на кілька видів спорту, наприклад, волейбол і бадмінтон (майданчик на фото об'єднує в собі такі види спорту: волейбол, бадмінтон, міні-футбол, гандбол та баскетбол). Найпоширеніші поєднання видів спорту описані в розділі Універсальні майданчики.

2. За результатами першого пункту випливає другий, а саме - який розмір ігрового поля, забігів, види застосовуваного покриття, спортивного обладнання, типи огорожі і освітлення. Але, в процесі підбору матеріалів фахівці компанії вивчають місцевість, щоб підібрати максимально комфортні та практичні елементи й матеріали.

На практиці - 2 і 3 пункти дуже взаємопов'язані, так як вимагають особливих знань і досвіду в

спортивних споруд. Неправильно підібране покриття або не взяти до уваги зовнішній фактор може згубно вплинути на якість та довговічність. Тому до початку будь-яких робіт фахівці приїжджають на місце будівництва й вивчають особливості грунту та погодні умови, після чого готують обгрунтовані і кваліфіковані рекомендації.

Етапи будівництва або як з'являється спортивний майданчикФотоальбом з усіма фотографіями об'єкта можна подивитися тут.

3. Після отримання фізико-геологічні результатів і підбору оптимального типу покриття, будівельно-монтажна бригада робить будівельну розмітку ігрового поля та забігів, після чого тільки переходить до спорудження котловану. В якості підстави використовують бетон або асфальт. Вирішальними факторами вибору виступають породи ґрунтів та рельєф, вони також встановлюють глибину і тип котловану.

4. Наступний пункт - підготовка поверхні та її вирівнювання. Для того, щоб зробити поверхню рівною необхідно: очистити покрив від рослинності, ущільнити грунт, так як після очищення щільність його структури змінюється, далі - виключити подальше проростання рослин за допомогою спеціальної обробки. Після проведення даних робіт укладається шар щебеню, піску або гравію, при цьому щільність, згідно з нормами, повинна бути не менше 95%. Укладання даного шару має свої особливості, першочергово укладається шар великої або середньої фракції, а ущільнюється другим шаром, що складається виключно з дрібної фракції.

5. В залежності від покриття ігрового поля (поліуретанове, штучна трава або інші) укладаються різні види підоснови. У разі, якщо основа бетонна (див. Пункт 3), то обов'язково повинна закладатися вертикальна і горизонтальна гідроізоляція, а потім вже тільки засипатися подушка з щебеню двох фракцій або крупного піску.

6. На даному етапі прокладається дренажна система, а також закладаються різні комунікації, наприклад, електричні. Також, на цьому етапі, встановлюються основи для установки спортивного обладнання (заставні).

Етапи будівництва або як з'являється спортивний майданчикФотоальбом з усіма фотографіями об'єкта можна подивитися тут.

7. Після проведення всіх вищевказаних робіт здійснюється укладання основи. Даний вид робіт здійснюється тільки досвідченими фахівцями, тому що найменша неточність у розрахунках може привести до тріщин, появам горбів, западин і інших нерівностей.

8. Наступний етап - установка закладних деталей для системи освітлення та огорожі.

9. На даному етапі встановлюються щогли освітлення та монтаж освітлювальних приладів.

10. Після того, коли наймасштабніші роботи закінчені монтажна бригада береться до установки системи огорожі.

11. Ось тепер Ваш майданчик готовий до етапу укладання обраного спортивного покриття та нанесення розмітки.

12. Останній етап - це монтаж спортивного обладнання, фінальна перевірка і здача об'єкта.

Це дуже короткий і стислий перелік основних етапів будівництва спортивного майданчика. Відомі факт, що кожен вид майданчика має свої особливості, тонкощі і нюанси. Але, вагомим аргументом у виборі компанії-будівельника стане досвід, а його у нас більш ніж достатньо, в чому Ви можете переконатися: подивившись фотозвіти в Галереї, а також відвідати наші об'єкти особисто.

У разі виникнення питань, щодо будівництва спортивних об'єктів, підбору спортивного обладнання та для отримання консультації інженерно-монтажної бригади - залишайте свої заявки менеджерам компанії "Спорт Світ".

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: