Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Тестування обладнання для кроссфіта

Тестування обладнання для кроссфіта

Вже якийсь час наша компанія співпрацює з найбільшою в Україні Кроссфіт організацією CrossFit Banda. Нещодавно хлопці залишили відгук з фото на нашій сторінці Google+, а також відео в Facebook, присвячене тестуванню спеціально розробленого для них обладнання під брендом "Спорт Світ". Але давайте про все спочатку - і розпочати розмову хотілося б з того, що таке Кроссфіт, звідки він взявся, для кого призначений, як і з застосуванням якого устаткування проводяться тренування.

Тестування обладнання для кроссфіта

Що таке Кроссфіт, де з'явився і для кого призначений
Кроссфіт - це спеціально розроблена система тренувань, спрямована на досягнення високого рівня Загальною Фізичної Підготовки (ЗФП). Вона включає в себе в себе елементи інтервальних тренувань високої інтенсивності, вправи з важкої та легкої атлетики, гімнастики, пліометрікой, пауерліфтингу, гирьового спорту та інших напрямках. 

Тестування обладнання для кроссфіта

Кроссфіт покращує загальні фізичні показники, роботу дихальної та серцево-судинної систем, сприяють розвитку гнучкості, підвищення м'язової витривалості, поліпшенню відчуття балансу і координації, сили, швидкості, спритності і точності.

Тестування обладнання для кроссфіта

У програму включені стрибки (зі скакалкою або на перешкоди), веслування на спеціальних тренажерах, плавання, біг, заняття на гімнастичному обладнанні (кільця, лазіння по канату, бруси, перекладини), робота з вільною вагою (гантелі, гирі, штанга, сендбег) , вправи з медичними кулями і еспандерами, інші вправи.

Тестування обладнання для кроссфіта

Історична батьківщина кроссфіта - США. Саме в Америці колишній гімнаст Грег Глассман та його дружина Лорен Дженай, розробили власну програму тренувань, яка об'єднала різні види вправ, спрямовані на поліпшення загальних фізичних даних.

Тестування обладнання для кроссфіта

Програма, що включала в себе різні функціональні вправи, швидко стала популярною серед американських спортсменів, а згодом була включена до системи підготовки Збройних Сил Канади, Королівського Лейб-Гвардійського Полку Данії, особового складу органів правопорядку США і Канади, а також пожежних служб і силових структур. Варто зазначити, що перший зал був відкритий в 2000 році, а в 2015 їх налічувалося вже 13 тисяч афілійованих залів.

Тестування обладнання для кроссфіта

Виходячи з вище написаного може скластися враження, що Кроссфіт призначений для людей з гарною фізичною підготовкою? Але, немає - дана система орієнтована на всіх, хто хоче підтримувати хорошу фізичну форму незалежно від статі і віку.

Тестування обладнання для кроссфіта

Програма включає в себе елементи різних спортивних напрямків і спеціально розроблені для дітей, літніх людей, спортсменів вправи. Є окремий комплекс для вагітних жінок. Практикують заняття кроссфітом також у загальноосвітніх установах (школах і коледжах) і спеціалізованих спортивних клубах. 

Тестування обладнання для кроссфіта

Устаткування необхідне для занять кроссфітом, схожості та відмінності з класичної лінійкою
Заняття кроссфітом використовується стандартне спортивне і гімнастичне обладнання, а також спеціалізований інвентар із застосуванням посилених елементів. Так як класичні моделі не призначені для Кроссфіт тренувань, конструкторсько-інженерний відділ компанії розробив власну лінійку обладнання, спроектованого за індивідуальним замовленням CrossFit Banda.

Тестування обладнання для кроссфіта

На особливу увагу заслуговують паралельні чоловічі бруси. Для виготовлення дерев'яних жердин в брусах використовуються посилені металеві стрижні (прути).

Тестування обладнання для кроссфіта

Більшість класичних гімнастичних вправ виконуються ближче до вертикального основи брусів. В ході Кроссфіт тренувань вправи доведеться робити більш складні, для їх виконання спортсмен повинен перебувати в центральній частині бруса, переносити сюди основну свою вагу з прискоренням, на одну з точок, розташованих на певній відстані від підстави. Виконання подібних дій на простої моделі брусів загрожує поломкою жердини і травмами кроссфітера.

На фото тесту обладнання, надісланих нам хлопцями, видно поперечини - пристінна та універсальна на яких виконуються найскладніші вправи. 



Для стрибків використовуються спеціальні гімнастичні козли з відкидними містками.

Тестування обладнання для кроссфіта

В якості страхування, під час виконання вправ на всіх видах спортивного обладнання - гімнастичні мати.

Тестування обладнання для кроссфіта

Варто відзначити приголомшлива фізична підготовка й майстерність викликає захват та захоплення. Колектив компанії "Спорт Світ" бажає процвітання та нових перемог найбільшому CrossFit Box'у в Україні. Ми, в свою чергу, будемо розробляти і вдосконалювати обладнання для ефективних і комфортних тренувань, а також надавати комплексну підтримку учасникам програми.

Тестування обладнання для кроссфіта

Всім бажаючим зайнятися кроссфітом самостійно вдома або на вулиці ми допоможемо підібрати необхідне для тренувань обладнання. Спортивне устаткування для професійних залів і домашнього використання представлено в нашому каталозі. Якщо в переліку товарів не знайшлося необхідної моделі - розробимо індивідуальну з урахуванням всіх норм і вимог безпеки в поєднанні з перевагами замовника.

Тестування обладнання для кроссфіта

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: