Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Починаємо сезон покатушок на роликах

Починаємо сезон покатушок на роликах

Ролики - спорт, яким можна займатись цілий рік, він подобається, як дітям, так і дорослим. Принадність катання на роликах ще і в тому, що і взимку можна відточувати майстерність, а з приходом тепла, ролики, стали популярним видом транспорту. Про те, чому ролики - це круто і корисно для здоров'я, що потрібно знати новачкам, дамо декілька слушних рекомендацій, а також розповімо цікаві факти про ролики.

Цікаві факти з історії
Ролики - це далеко не ноу-хау, про них згадувалося ще в 1743 році. Що правда відомості не дожили до наших днів й назвати ім'я людини, яка сконструювала перший прототип не вийде, на жаль. Але, відомо ім'я майстра, який презентував світові своє творіння, до речі, не зовсім вдало, але, як то кажуть, перший млинець завжди комом. Звуть винахідника Джон Жозеф Мерлін і ні - він ніяк не пов'язаний з міфічним чарівником Мерліном, хоча - хтозна. Свій перший виїзд та презентацію Мерлін вирішив провести на балу, але мабуть не встиг доробити свою конструкцію і з розгону в'їхав у величезне дзеркало. Сталося це в 1760 році.

Починаємо сезон покатушок на роликах

Модель роликів 1910 року

Ролики почали набирати популярність ще на початку 19-го століття, пережили безліч модифікацій поки з'явилися сучасні моделі. Наприклад, на початку 20-го століття вони були схожі на велосипеди в мініатюрі, які вдягали на ноги.

Ролики - це круто!
З точки зору видовищності заняття, емоцій та користі для здоров'я, ролики, - це дійсно круто! Не вірите - подивіться, що роблять ролери!

Тепер про емоції. Вперше ставши на ролики, не маючи практики катання на ковзанах, звичайно подібне відтворити не вийде, доведеться потренуватися й не один раз притиснутися корпусом до поверхні, без цього ніяк.

Катання на роликах має пристойний перелік переваг для організму:

  • розвиває м'язи всього тіла, так як в процесі задіяний весь організм: від голови до ніг
  • допомагає скинути зайву вагу, а на місці ненависних складок сформувати красиві м'язи
  • розвиває координацію і відчуття балансу
  • надає тілу пластичності і граціозності
  • сприяє вирівнюванню викривленого хребта і як наслідок - у ролерів завжди рівна постава
  • катання на вулиці насичують тіло киснем
  • і бонусом: розширює коло знайомих, робить незалежним від пробок і щільного трафіку на дорогах, не займають багато місця і дуже прості в догляді.

Починаємо сезон покатушок на роликах

Тестовий заїзд
Якщо з'явилася ідея стати частиною світу ролерів, але на роликах жодного разу не вдалося раніше покататися, то не варто бігти в найближчий магазин спортивного інвентарю за покупкою всього обмундирування. Насамперед варто визначити - чи дійсно це те заняття на яке є бажання витрачати час та гроші. Вихід: зробити перший виїзд на ролердромі, взявши в прокат весь необхідний інвентар. Користуючись послугами прокату не забувайте брати з собою змінні шкарпетки і дезінфікуючий засіб для ніг, не секрет, що деякі прокати мають гріх не регулярно оброблювати роликові ковзани.

Рекомендації новачкам
Ролики - це активний вид спорту і відпочинку, тому зручність грає ключову роль.

Обираємо ролики. Зараз існує велика кількість різновидів моделей в залежності від їх цільового призначення: для фітнесу, екстремального міського катання (фріскейт), артистичного катання (слалом), агресивного катання (агрессив), бігу, фігурного катання, хокею, для швидкісних спусків з пагорба (Downhill - "вниз з пагорба") і для позашляхового катання. Новачкам варто вибирати найперший варіант - фітнес ролики.

Обирати фітнес ролики варто виходячи з відчуття і репутації компанії. Відчуття: ролики не повинні тиснути ніде, але при цьому і не повинні бовтатися, розмір повинен бути точно по нозі. Репутація: не варто купувати ролики невідомого бренду, обирати варто того виробника, хто вже зарекомендував себе, адже мова йде про безпеку роллера. Ціна - далеко не показник у даному випадку. Тому, перш ніж придбати ролики, почитайте в інтернеті про бренди, а також відгуки більш досвідчених наставників.

Починаємо сезон покатушок на роликах

Безпека. Ось чим, а нею нехтувати не варто. Екіпіровкою користуються навіть досвідчені ролери, щоб уберегти своє тіло від травм. Тому, в обов'язковому порядку, новачкам необхідно придбати шоломом, наколінниками, налокітники та рукавички (можна і напульсники, які будуть захищати кисті рук від розтягнень та вивихів).

Одяг. Тут все просто. На самому початку варто надягати одяг, який максимально закриває тіло, тоді при падінні можна буде уникнути ряду подряпин та синців. Кращим варіантом буде одяг, який не шкода, адже падіння неминучі.

Мистецтво катання. Можна навчитися їздити, як самостійно, повторюючи спочатку прості рухи інших ролерів, поступово ускладнюючи їх, або звернутися за допомогою до інструктора. Обидва варіанти гарні, все залежить від бажання і фінансових можливостей.

Самоучкам на замітку: коліна повинні бути злегка зігнуті, корпус злегка нахилений вперед, носки нарізно.

Догляд. Не варто забувати і про догляд за своїми роликовими ковзанами. Найчастіше інструкція по догляду йде в комплекті з роликами, але хто ж її читає. тому:

  • всередині (м'який чобіток) необхідно провітрювати після кожного катання, а краще - прати;
  • підшипники необхідно періодично чистити і змащувати, колеса - переставляти місцями, таким чином зношуватися всі будуть одночасно;
  • після кожного катання варто перевіряти - чи не потрапили у колеса або підшипники бруд чи сміття.

Роллерний Олімп. Не варто намагатися відразу повторити складні трюки і елементи. Спочатку потрібно навчитися їздити відриваючи ноги від поверхні, балансувати, гальмувати і розвертатися, а потім вже переходити на більш складні елементи.

Ролики - це окрема філософія свободи, світ нових можливостей, відкриттів та емоцій. Це нескладний вид спорту, який підкориться навіть дитині, тому: досить сидіти вдома - всі на покатушки для отримання позитивних емоцій та зміцнення здоров'я!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: