Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Офісна гімнастика - швидка розминка знімає біль

Офісна гімнастика

Ти працюєш годинами в офісі, проводиш багато часу за комп'ютером і буквально вріс в офісне крісло своєю п'ятою точкою, у тебе ниє шия, затікає спина, відкладаються солі? Кожен раз, встаючи з робочого місця, ти відчуваєш, як в тобі щось хрумтить, поколює, а іноді і відверто болить?

Все просто, сидяча робота буквально зводить тебе в могилу, адже вона перетворилася на справжній біч, який перетворює навіть молодих людей в іпохондриків, з потенційним виникненням цілого букету проблем зі здоров'ям: ожиріння, захворювань серця, проблем з травленням, захворювань хребта та суглобів.

Так як же бути, якщо робота змушує проводити за столом безліч годин, з можливістю відірватися від неї не більше ніж на 3-5 хвилин і на обідню перерву. За цей час тільки і встигаєш лише зганяти в курилку або піти заварити собі чайку.

А ось тут власне й криється відповідь, адже цього часу більш ніж достатньо, щоб повернути себе в тонус, підвищити ефективність і поліпшити своє здоров'я. Але для початку потрібно забути про втечі в курилку (якщо ж ти не куриш - плюс до карми), адже ми будемо говорити про офісну гімнастику, а поєднання курива із спортом, як ти сам розумієш неможливо.

Отже, як же розім'яти себе в офісі, якщо у тебе реально кілька хвилин вільного часу? Для цього є ряд нехитрих вправ, які достатньо буде виконувати з певною періодичністю в короткий проміжок часу.

Офісна гімнастика

Розрядка для шиї

  • Щоб позбавити себе від відчуттів тяжкості в шиї, встань в повний зріст, повільно поверни голову наліво з відчуттям того, як натягуються м'язи, потримай голову в такому положенні 10-15 секунд, повернися у початкову позицію і зроби те ж саме з поворотом направо.
  • Виконай нахил голови до упору, щоб підборіддя торкалося грудної клітини. Після цього повільно закидуй голову до упору назад, затримавши її на кілька секунд в закинутому стані.

Кожна вправу повтори не менше 3-5 разів.

Як розслабити плечі

  • Встань і розправ руки вздовж тіла. Встань на кінчики пальців (навшпиньки) і тягнися що є сили руками до стелі, приводячи в рух всі м'язи тіла, які будуть розпрямлятися під цим навантаженням. У верхньому положенні замри на кілька секунд, потім кинь руки і повернися у початкову позицію.
  • Заведи праву руку за голову і тягнися вліво, нахиляючи при цьому в цю ж сторону і голову. У вищій точці затримайся в такому положенні на декілька секунд, потім виконай вправу в іншому напрямку.

Обов'язково зроби кілька підходів.

Офісна гімнастика

Розім'яти спину

Стань прямо, постав руки на пояс. Зроби максимальний нахил назад, наскільки дозволяє спина, замри в такому положенні на декілька секунд - випрямися. Повтори процес з десяток разів, та виконуй вправи по кілька разів на день.

Розрядка кистей і зап'ясть

Стукати кілька годин по клавіатурі - це тільки на вигляд легко, насправді навантаження на кисті рук і зап'ястя колосальна. Тунельний синдром вже давно визнаний професійною хворобою офісних працівників. Щоб цього уникнути рекомендуємо відволікатися від роботи за клавіатурою нехитрими вправами у вигляді кидків м'ячика або елементарної розминкою в дусі «ми писали, ми писали - наші пальчики втомилися».

 

Офісна гімнастика

До слова, розминатися таким чином можна не тільки в офісі, але і вдома. Гімнастика в домашніх умовах допоможе тримати себе в тонусі. До того ж «вдома і стіни лікують», і простір для занять гімнастикою побільше. Як можна розім'ятися будинку? Можна повторити весь комплекс офісних маніпуляцій, а можна урізноманітнити його додатковими вправами, які в домашній атмосфері будуть більш доречними:

  • нахил з заведеними за спину і замкнутими в кистях руками - приводить в норму спину, груди та плечі;
  • зворотна планка з упором на стіл для приведення в норму спину, груди і прес;
  • віджимання;
  • вправа «велосипед»;
  • випади, присідання, підйом ніг і розтяжка стегон.

Відзначаємо, що всі вправи - це тільки методика підтримки себе у формі, кращому в усіх відношеннях позбавленням від офісного синдрому буде активний спосіб життя, а не формат проведення часу: офіс - диван перед телевізором - ліжко - офіс.

Поділися з друзями: