Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Добірка вправ для тонкої талії

Добірка вправ для тонкої талії

Жах - це коли талія перетворилася в антропоморфну ​​частину тіла і незрозуміло, де тепер, власне талія, а де все інше. Плюс сайз звичайно в тренді, але якщо десь в глибині самої себе тоненьким голоском нутро підказує, що талія придбала форму «рятувального» кола, а у відвертій сукні вигляд не дуже, м'яко кажучи (давай чесно - схожість з гусеницею є), то пора щось робити, щоб жарт про місцезнаходження талії по закінченню колготок не стала  історією заснованою на реальних подіях.

Чи можна відновити колишні форми без послуг тренера за непомірну плату й використання спецобладнання? Можна, але щоб повернути собі «осину» талію, доведеться попітніти. До того ж варто усвідомити, що повертати в минулі форми будемо не тільки талію, але і все інше. Схуднути доведеться всюди, для чого доведеться вдатися до кількох нескладних, але досить виснажливим вправам.

Отже, відводимо будинку куточок для занять і приступаємо...

Добірка вправ для тонкої талії

Прямі скручування
Робити цю вправу дуже просто, достатньо лягти на підлогу, зігнути ноги в колінах і впертися стопами в підлогу, після чого по черзі піднімати верхню частину тулуба у напрямку до колін і повертатися у початкове положення. При виконанні вправи важливо дотримуватися розміреного темпу, щоб відчувати навантаження і реальну біль м'язів живота.

Вправи з гантелями
Ще один спосіб домогтися красивою талії - заняття з гантелями, яких існує декілька, але ми виділимо найбільш ефективні.

  1. Сідаємо на підлогу, беремо двома руками гантель масою до 3 кг, піднімаємо на невелику висоту зігнуті в колінах ноги і починаємо здійснювати верхньою половиною тулуба похилі руху з боку в бік з затиснутою в руках гантелью. Тяжкість гантелі формує необхідне навантаження на м'язи преса, одночасно підтягуючи талію.
  2. Ще один різновид занять з гантелями для формування тонкої талії - це нахили з боку в бік, стоячи в повний зріст з ногами на ширині плечей і тримаючи гантелі почергово, то в одній, то в іншій руці.
  3. Качати прес з гантелями - це, до речі більш ефективно, ніж просто качати прес, так як навантаження на м'язи більше.

Добірка вправ для тонкої талії

Вправа з піднятими ногами
Для цієї вправи потрібно лягти на підлогу підняти ноги під прямим кутом і нахиляти їх з боку в бік, рівномірно розподіляючи навантаження. Мета вправи в тренуванні м'язів преса і формуванні навантаження на стегнової частина талії.

Вправа «дроворуб»
Розставити ноги на ширині плечей, зімкнути долоні в замку, зігнути в колінах ноги і трохи відвести тулуб назад. Після чого почати виконання руху, яке схожі на удари дроворуба, спочатку в одну сторону з повним відведенням зімкнутих рук до упору вгору, потім у зворотний.

Планка
В дану вправу можна включити цілий комплекс взаємопов'язаних рухів:

  1. Звичайна планка. Стоячи на ліктях (руках) з упором на витягнуті ноги з максимально рівною спиною, протриматися в такому положенні певний час.
  2. Активна планка. Зайнявши положення планки з упором на витягнуті руки і ноги, в стрибку розводити ноги на рівень плечей і в стрибку повертати їх в початкове положення. Ще один тип активної планки полягає в тому, щоб стоячи з упором на ліктях підтягувати коліна до живота, утримуючи ноги паралельно підлозі. Важливо розуміти, що активна планка це важка вправа, тому з його виконання потрібно почекати пару тижнів.

 

Добірка вправ для тонкої талії

Тренуватися необхідно постійно, при цьому важливо дотримуватися графіка: 30-40 хвилин 2-3 рази на тиждень плюс з кожним разом збільшувати навантаження: робити прес з гантелями, поскакати на скакалці, покриття обруч, бігати.

Втім, обов'язково повинен бути комплекс основних вправ, який буде виконуватися постійно, наприклад, планка і формування преса.

Ну і, звичайно ж, доведеться припинити вечірні напади на холодильник, та й в цілому стримати апетит. Перевіритися у лікаря на предмет можливих проблем зі здоров'ям, які можуть виникнути при збільшенні фізичних навантажень. Стати відповідальної, не пропускати тренування, робити їх «через не можу», збільшувати навантаження - повторювати як мантру!

Рекомендуємо почитати:

"Секрети преса з кубиками"

"Курс на плоский животик до літа: вправи і рекомендації"

Поділися з друзями: