Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці?

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці?

Літо у розпалі, а разом з ним й сезон відпусток - час, коли не потрібно підхоплюватися з ліжка під дзеленчання будильника, бігти на роботу, переживати про майбутні наради та звіти. Відпустка - це чарівний час, коли потрібно розслабитися, забути всі турботи та просто відпочивати, насолоджуватися заходами і світанками, знайомитися з новими людьми, відкривати нові місця і, банально, отримувати задоволення. Й зовсім неважливо, де він буде географічно - на спекотному березі моря або на засніжених гірських масивах ...

У момент такого розслаблення та повного релаксу думки про дотримання графіка харчування, тренувань й режиму дня навіть не приходять. Відхилення від звичного розкладу життя, тішити себе гастрономічними шедеврами (а в готелях, де все включено і так гарно розкладено НЕ потішити себе - взагалі злочин) та розміреність може стати дуже вагомим сюрпризом по приїзду додому. Якщо такий ризик є, то озброюємось нотатками у телефоні або блокнотиком з ручкою і робимо позначки: як не набрати зайвих кілограмів у відпустці й не втратити форму.

1. Виключаємо спокуси
Якщо відпустка вже запланована, а готель ще не вибрано - беремо той, де у вартість номера включений тільки шведський стіл. "Все включено" - це добре, але не для фігури. Столи з гарно викладеними смаколиками зваблять навіть найстійкіших - не варто брехати собі, що сили вашої волі вистачить пройти повз ароматні страви на мангалі, гарячої випічки або пряних солодощів.

До речі. Популярний сервіс у плануванні подорожей, TripAdvisor, провів опитування серед своїх відвідувачів і виявилося, що понад 100 осіб (якщо бути точними - 108) з 300 опитаних, а це на хвилиночку 36%, зізналися (а скільки з 64% просто схитрували і не розкрили свій секретик?), що напередодні відпустки оголошують війну зайвим кілограмам і худнуть. Дослідження показує, що 71% з опитаних стверджує, що дотримуються графіка харчування і стежать за кількістю спожитої їжі й не повнішають, а страждають лише 29% аудиторії. Але, ось, чесно, хто ж скаже, що вага збільшилася, наприклад, тільки на 2 кг - це ж просто зайва вода в організмі, адже так? =)

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці?

2. Тримаємо себе в руках
Подолавши спокусу у вигляді "все включено" і вирушивши до закладу на прийом їжі, важливо не зірватися там. Деякі країни та курорти славляться своїми низькими цінами на харчування, тому побачивши копійчану вартість страв - не варто замовляти першу, другу і п'яту сторінки з меню. Потім ці сторінки можуть відкластися й рятувальним колом на животі, тв величезним буйком на попі.

3. Стежимо за водним балансом
Коктейльчики, соки та інші екзотичні напої - це смачно, але головну функцію, відновлення водного балансу, виконують вони не дуже добре. Побалувати себе можна, але не варто забувати й про просту чисту воду. Звісно ж, при першому, іноді помилковому, відчутті голоду - випийте склянку теплої чистої води без газу, і голод вщухне, а фігура буде збережена. Ідеальним варіантом буде - вживати склянку води кожні 2 години.

До речі. Коктейлі з сиропами або до складу яких входять газовані напої куди більш калорійні ніж, наприклад, смажена картопля. Тому, кожен раз, коли надумаєте влаштувати коктейль вечір - подивіться склад коктейлю і краще візьміть келих сухого вина.

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці?

4. Проявляйте активність!
Навіть у відпустці можна знайти масу варіантів, як виконати свою програму по фізичному навантаженні: волейбол на пляжі, аквааеробіка та ігри у воді, тренажерні зали (у багатьох готелях вони є), зарядка й турніки, пробіжки, тривалі піші прогулянки зі спусками та підйомами, танці на дискотеці, список можна продовжувати довго. Вибирайте вподобане заняття і вперед.

Рекомендуємо почитати статтю "Пляжний волейбол - активний відпочинок з користю"

5. Висипайтеся
Сон - це час, коли наш організм набирається енергії на прийдешній день. Недосипання й, як наслідок, дефіцит енергії організм буде компенсувати додатковими сигналами голоду та дратівливістю. Ці 2 фактора можуть змусити з'їсти більше, значно більше, ніж потрібно.

6. Насолоджуйтесь фруктами
По-перше, це корисно, по-друге, це смачно, а по-третє, це не так б'є по фігурі. Однак, варто пам'ятати, що фруктами не варто замінювати прийом їжі, щоб не порушити розклад. Між прийомами - на здоров'я, але не замість.

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці?

7. Секрети легкої вечері
Вечір, відпустка, невимушена атмосфера в затишному ресторані, приємна музика, легке відчуття голоду - склад, який змусить з'їсти не 1 і не 2 страви, та й ще й з десертом. Що буде потім можна навіть не писати. тому:

  • Вибираємо ресторан, де стіл буде добре освітлений. Мозок буде бачити реальну порцію і не дасть поглинути все. У напівтемряві обсяг їжі буде здаватися меншим і моральне відчуття голоду вгамовується тільки після переїдання.
  • Не з'їсти зайвого допоможе ананас або папайя. Десь за півгодини до вечері потрібно з'їсти шматочок того чи іншого, вони знизять апетит та почуття насиченості за столом настане раніше.
  • Банально, але, не замовляйте важкі або калорійні страви на ніч. Візьміть легкий салатик заправленим оливковою олією, приготовлену курочку на грилі (бажано, щоб вона була з невеликою кількістю спецій і без соусу), легкий фруктовий десерт, наприклад, фруктовий сорбет.

До речі. Якщо у страві на вибір пропонуються чорні або зелені оливки - беріть чорні, вони менш калорійні, ніж зелені.

І не забувайте - насолоджуйтеся! Отримайте свій заряд позитивних емоцій, гарного настрою, теплих спогадів та фото, що світяться щастям. А якщо "смачні" кілограми все ж таки прилипли - не засмучуйтеся, знищимо. Гарного відпочинку!

Автор: Христина Рідкоус.

Поділися з друзями: