Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

Гамлет в однойменній п'єсі Шекспіра задавався питанням "Бути чи не бути", люди що прийняли рішення займатися спортом ламають голову над більш приземленим, але яке потребує не меншої уваги, питанням - зал або вдома? Цим питанням і ми спантеличені - будемо розбирати де ж краще займатися спортом, у залі або домашніх умовах. Переваги та недоліки занять в тренажерному залі і вдома.

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

Почнемо з переваг занять спортом вдома

Сповз з дивану і вже у тренувальному залі. Іншими словами - нікуди не потрібно збиратися, йти, долаючи погодні негаразди: дощ, сніг, спеку, вітер та інші мінливості погоди.

Вільний розклад. Не потрібно підлаштовуватися під графік роботи тренажерного залу - заняття вдома можна проводити в будь-який зручний час.

Сам собі діджей. Найчастіше в спортивних залах грає щось ритмічне або фатальне, але такий музичний супровід далеко не всім до душі, вдома ж можна включити улюблену музику й викластися на повну.

Форма одягу - свобода. Вирушаючи до тренажерного залу необхідно придбати спортивну форму, щоб на тлі інших не відчувати себе скутим, а вдома можна надіти улюблену розтягнуту майку, шорти з діркою або лосини зі стрілкою і ніхто не буде насміхатися. Так вдома можна взагалі хоч голяка тренуватися, правда це не дуже зручно, але ж кожному своє! ;)

Душ завжди під рукою. Так, практично у всіх тренажерних залах є душові кабіни, але одна справа - душ, яким користуються всі відвідувачі, тут тобі і мікроби й зарази, інша справа - свій, рідний, в якому ще й поспівати можна. Проблему можна вирішити й іншим шляхом - після тренування просто йти додому, однак якщо зал знаходиться далеко від будинку, то переміщення по вулиці та в громадському транспорті з амбре поту - неприємно.

Ніхто не буде сміятися або відпускати знущання. Людям із зайвою вагою або просто закомплексованим вкрай складно побороти свої страхи, сором та збентеження. Вдома ж крім вас за вами можуть підглядати тільки близькі люди або домашні вихованці.

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

А тепер про недоліки тренувань вдома

Витрати на інвентар. Можна звичайно займатися просто на підлозі, але повноцінне тренування вимагає спеціального обладнання, яке доведеться придбати, наприклад, велотренажер, стійку або лавку.

Розслаблення. Як не крути, але домашня атмосфера більше сприяє розслабленню й породжує різні відмазки "ось зараз трохи полежу і почну тренування" або "час є можу і через півгодинки почати".

Відволікаючі фактори. Тут тобі і сусідка за сіллю завітає, й аромат смачненького з кухні, й виявлений ​​під ліжком пил, який терміново потрібно витерти, й раптовий дзвінок когось із друзів з новою цікавою історією яка трапилася з колегою, й ще маса всього.

Відсутність погляду з боку. Заняття в залі передбачає взаємодопомогу, підстрахування під час виконання силових вправ та підказки у момент неправильного виконання тієї чи іншої вправи.

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

У чому ж краса занять у спортивному залі

Атмосфера єдності. Оточують тебе люди об'єднані однією метою й ідеєю - спортом та бажанням стати краще. Мимоволі підхоплюєш цю спортивну атмосферу і починаєш досягати більшого результату.

Асортимент спортивного інвентарю. Домашній спортивний куточок або зал звичайно можна оснастити різним спортивним обладнанням, але спеціалізований зал матиме значно більший асортимент - це раз, а по-друге, придбання цілого списку тренажерів і спортивного інвентарю - справа витратна.

Моральна й фізична підтримка. Під час виконання вправ з вагою завжди знайдеться людина, яка зможе підстрахувати, підказати правильність виконання і поділитися тонкощами успішних тренувань.

Спілкування, інформація та нові горизонти. Зал - це нові знайомства, які можуть перерости в дружбу, взаємовигідне співробітництво і навіть романтичні відносини. А в цитаделі мудрості, роздягальні, можна дізнатися історії схуднення, отримати рецензії на СпортЖивлення та підняти завісу таємниці на знижки й розпродаж спортивних атрибутів і ще багато іншого. Знайомства у спортзалі можуть стати гарним початком для утворення компанії для інших фізичних активностей, прогулянки на великах, ігор на свіжому повітрі та просто приємного проведення часу.

Умови створені для спортсменів. Наявність дзеркал, вентиляції та системи кондиціонування приміщення. Частіще у тренажерному залі присутні окремі зали для занять стретчингом, йогою, танцями та іншими видами спорту.

Тренажерний зал проти домашніх тренувань: плюси та мінуси

Незважаючи на значний список переваг, тренажерний зал має й негативні сторони

Абонемент доведеться оплатити. Причому вартість може бути різною, залежно від рейтингу спортивного клубу, його розташування та послуг, що надаються.

Форма - ще одна стаття витрат. Як не крути, але для походу у пристойний спортивний клуб доведеться придбати й форму. Звичайно, прихильники аскетичного способу життя не будуть морочитися таким питанням, однак і стати білою вороною теж навряд чи захочуть.

Місцезнаходження. Тренажерний зал не завжди розташований поруч з будинком, що тягне за собою витрати часу на проїзд. Зали, розташовані в місцях які нерідко виходять на проїжджу частину, а від них пил, шум та вихлопні гази.

Очікування. Не виключно, що під час тренувань в годину-пік доведеться почекати поки звільнитися тренажер, що в свою чергу збільшить час перебування у залі.

Неприємні індивідууми. Звичайно, зустрічаються й не дуже приємні люди, які можуть викликати роздратування або наводити на різні неприємні думки, але ж причина відвідування залу - не пошук неприємних особистостей, а спорт.

Ось ми і перерахували плюси та мінуси тренувань у тренажерному залі й вдома, яка локація буде більш прийнятна - вибір кожного. Якщо присутнє відчуття, що для занять вдома вистачить сили волі та самоконтролю, то долучайтесь до спорту не виходячи зі своєї оселі. Якщо присутня невпевненість у правильності вибору програми або техніки виконання вправи, то хапаємо сумку і вперед штурмувати зал. Головне - не чекати біля моря погоди, прес сам себе не накачає! ;)

Автор: Христина Рідкоус.

Поділися з друзями: