Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Секрети преса з кубиками

Секрети преса з кубиками

Прес з кубиками, хто не мріє про цей ідеал чоловічої краси, з яким ти ефектно можеш хизуватися влітку на пляжі, присоромити інших та викликати зацікавлені погляди? Практично всі, хто, так або інакше, займається фітнесом або силовим спортом, хочуть прокачати своє тіло до досягнення цього ефекту. Як же дістати бажаний рельєф живота та що потрібно для цього робити?

Як правильно сформувати прес з кубиками? Для цього потрібно усвідомити кілька важливих деталей.

Факт 1
Прес з кубиками є у кожного, адже така конституція людського тіла. Просто у одних вони більш яскраво виражені в силу фізіологічних особливостей, у інших вони приховані під шаром жиру. І під жиром ми не маємо на увазі «пивний живіт», а жировий прошарок, яка в тій чи іншій мірі є у кожного чоловіка. До чого ми хилимо? Та до того, що якщо навіть ледь тренована людина позбавиться від жирових нашарувань, кубики преса стануть видимі. Це як з біцепсом, в одного він явно виражений, але це не означає, що у когось іншого з худими руками його немає.

У разі, якщо "пивний живіт" - це власна візитна картка, то зараз шиють сумки на пояс, саме у вигляді живота. Гідна заміна. =)

Секрети преса з кубиками

Факт 2
Далі слід зрозуміти, що кубики - це не верхній та нижній прес, який вимагає прокачування. Все що ми вважаємо кубиками - це прямі і косі м'язи живота, які, як і будь-які інші м'язи в нашому тілі, після певних навантажень стають більш вираженими. Коли ми качаємо прес, ми не формуємо окремий «кубик», а даємо навантаження на всю групу даних м'язів. Щоб в цьому переконатися, достатньо запитати себе, чи бачив я хоч раз когось з окремо вираженими верхніми і нижніми кубиками? У рідкісних випадках, верхні кубики краще виражені, у зв'язку з тим, що у верхній частині живота жировий прошарок, як правило, менше, ніж знизу.

Факт 3
Схуднути в області живота вам не допоможе навіть сотня підходів для прокачування преса. Ніякого рельєфу з кубиків на животі не з'явиться, поки ти не позбудешся жирового прошарку.

Факт 4
Щоб правильно прокачати прес, піднімати прямі ноги або прямий корпус однозначно не варіант. Прес формується тільки тоді, коли спина трохи округлена, а при підйомі ніг зігнуті коліна й піднімаються не тільки ноги, скільки таз.

Секрети преса з кубиками

Факт 5
Качати прес в 100500 підходів кожен день - справа безглузда. Головне це формування правильного навантаження на м'язи, тому для преса з кубиками підійде варіант суперсерій зі швидким прокачуванням преса за три 30-ти секундних підходи з короткими перервами на 30 секунд і повноцінним відпочинком після. У процесі має пекти в ділянці живота, це буде означати отримання необхідних навантажень м'язів преса. Якщо ти в змозі виконати це не відчувши належної навантаження, тобто для тебе це відносно легко. Тоді візьми в руки який-небудь вантаж (гантель, пляшку з водою, можна навіть пухленького котика) і, орієнтуючись на той же час, повтори вправу. Болить? Тоді тренуйся так.

Окремо варто винести розмову про те, що домагаючись потрібного ефекту, можна розчаруватися, не побачивши прямих та рівних кубиків, як у чоловіків-моделей на розворотах глянцевих журналів. Тут вже, як то кажуть «се ля ві», генетику не обдуриш, так як не дуже «виразні або красиві» кубики це питання вашої спадковості.

Секрети преса з кубиками

Також слід пам'ятати про гормони, харчування і загальний фізичний стан. Займаючись активно будь-яким спортом важливим є правильний режим, при чому це стосується абсолютно всього, починаючи від сну і закінчуючи кількістю споживаних кілокалорій.

Завершити статтю слід, мабуть, рекомендацією з декількома вправами для пресу. Отже, щоб «підтягти пузо» і можливо явити світові кубики вашого пресу, робіть наступні вправи:

  • планка (у всіх її проявах);
  • скручування (у всіх їх проявах: прямі, косі, зворотні, на підлозі, на лавці);
  • підняття ніг без упору в попереку (висячи на турніку);
  • всі вправи, де спина округлюється, це і формує навантаження на прес.

Рекомендуємо почитати:

"Курс на плоский животик до літа: вправи та рекомендації"

Поділися з друзями: