Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Помилки новачків під час тренувань: що не потрібно робити

Помилки новачків під час тренувань: що не потрібно робити

Той, хто починає займатися спортом, зіштовхуються з неминучістю первинних помилок. Багато хто навіть кидають заняття через те, що не бачать результату, оскільки ніхто не пояснив їм, що вони роблять не так і, чому у них нема прогресу.

Щоб це не повторилося з тобою, будь люб'язний уважно ознайомитися з тим, чого не варто робити під час тренувань у спортзалі. Ми зібрали кілька класичних «помилок новачка» прийшовши до спортзалу.

Чим більше стартова вага, тим ефективніше тренування

Це, ймовірно, найпопулярніша омана новачків, вперше переступили поріг спортзалу. Вкрай помилково вважати, що чим більше млинців ти навантажити на штангу і чим важче гантелі візьмеш, тим швидше у тебе виростуть «біцепси». Це абсолютно невірно, адже головне не маса, а правильна техніка виконання вправ. Відповідно оптимальною вагою буде вважатися той, з яким ти зможеш робити вправу технічно правильно. Перш за все, це актуально для базової групи вправ (рекомендуємо прочитати статтю "5 улюблених базових вправ за версією досвідчених качків"), коли вага вільна, але вкрай важливо зайняти правильну позицію, правильно поставити ноги або вигнути торс.

Мораль: вага не відіграє ключової ролі в формуванні красивого тіла, головне техніка виконання вправ і терпіння виконувати завдання правильно.

Щаслива ти людина, мені навпаки б пару годинок самому вдома посидіти, видихнути трохи

Некоректне відновлення після тренувань

Кожен, хто вперше провів тренування в спортзалі, навіть з невеликими навантаженнями, відчуває це на своєму тілі. У буквальному сенсі ти відчуваєш, як м'язи надулися і стали більше. Але проходить час, кров повертається в нормальний режим циркуляції, і ти відчуваєш, що ти «здувся». Помилка людини незнайомого з фізіологією тіла після тренувань в тому, що подібний процес він приймає за зростання м'язів і їх втрату.

Це не так, кожне тренування призводить до мікротравм м'язів в тілі, що організм ліквідує за рахунок припливу крові (м'яз надувається), зворотний процес - це період відновлення - компенсації. Приступати до нових тренувань можна тільки в тому випадку, коли процес відновлення повністю завершено інакше ні про яке зростання м'язів не може бути й мови.

Мораль: тренуватися занадто часто - не варіант, потрібно почекати, щоб м'язи відновилися.

Щаслива ти людина, мені навпаки б пару годинок самому вдома посидіти, видихнути трохи

Старанно качати тільки конкретну частину тіла

Дану проблему можна розглядати, як гендерну особливість. Тобто, дівчата-новачки вважають, що накачані руки їм зовсім ні до чого, і працюють тільки над нижньою частиною тіла. Хлопці в свою чергу мрію від «кубиках» преса (рекомендуємо почитати статтю "Секрети преса з кубиками") і вираженої мускулатури на руках, і зовсім забивають на м'язи ніг. За фактом тренувань, обидва новачки одержують безглузду фігуру і можуть сподобатися хіба що один одному і то швидше за інтелектом.

Мораль: Дівчата, не бійтеся качати руки і спину, від цього ваша фігура не стане чоловікоподібною. Хлопці, вправи для ніг не менш важлива частина тренування, адже накоченому торсу повинні відповідати нормальні ноги.

Помилки новачків під час тренувань: що не потрібно робити

Дивний спосіб харчуватися

Новачки, особливо жінки, яких в спортзал змушує йти потреба впихнути свої пролунали форми в улюблені шмотки, роблять одну і ту ж помилку - морять себе жорсткими дієтами, які повинні допомогти скинути зайві кг.

В реальності все строго навпаки, так як харчування ключовий інструмент домогтися бажаного. Це правило однаково, як для повних жінок, так і чоловіків. Голодуючи, ви не маєте наміру звертатися нічого, крім того, що організм витрачає калорії не на вироблення енергії, а на формування резервного запасу. Тому голодуючи і тренуючись, ви не маєте наміру звертатися нічого крім втоми зі збереженням жирових складок і рятувальних кіл на стегнах.

До слова, є і пити все підряд після тренування теж не варіант, адже активні заняття не означають, що тепер ви вільно можете закинути в себе пару гамбургерів і «літровіч» коли, які миттєво нівелюють всі старання на тренуваннях.

Мораль: харчування має бути збалансовано, не впадати в крайності: ніяких жорстких дієт без потреби, а й закидати Пироженко після тренування не варто.

Щаслива ти людина, мені навпаки б пару годинок самому вдома посидіти, видихнути трохи

Вважати себе розумнішими за інших

Наприклад, прочитавши цю та подібні статті, думати, що ти все знаєш про тренування - це найпоширеніша помилка. Ніяка стаття не допоможе тобі знайти необхідний комплекс занять і сформувати збалансоване харчування. Допомогти в цьому може тільки професійний тренер, який з таких «розумних» зігнав жиру, як кілька клінік ліпосакції.

Мораль: Чи не випендрюйся, а йди за консультацією до професіонала. З його допомогою ефективність від занять буде в рази вище, а ти точно будеш впевнений, що робиш все правильно.

 

Поділися з друзями: