Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Найпоширеніші міфи про бодібілдерів

Найпоширеніші міфи про бодибилдерах

Бодібілдери, культуристи, качки, позери - як тільки їх не називають, різкіші в виразах вживають більш образливі слова й вирази, але від цього популярність меншою не стає. Більшість жартів, в тому числі й злісних, в першу чергу через незнання та стереотипи, які з реальністю не мають нічого спільного. І, якщо є сумніви, що чогось не знаєте - вперед читати й розкладати по поличках, що є фактом, а що - всього лише міф.

Бодібілдери - це ...
Спортсмени, основна мета яких - досягти максимального розвитку мускулатури: обсягу м'язів, їх щільності та рельєфу. Бодібілдери замінюють свої жирові тканини на м'язи. Головним аспектом є естетизм, симетрія і збалансованість м'язів по всьому тілу. Тому бодібілдери завжди уважно вивчають свої форми перед дзеркалом.

Не варто бодібілдерів плутати з пауерліфтерами або легкоатлетами. У перших мета - сила, у других - витривалість та прискорення.

Найпоширеніші міфи про бодибилдерах

А тепер про міфи
Міф №1. Бодібілдери - як бройлерні курчата, обсяг є, а сили - немає.
Підемо від зворотнього - як з'являються м'язи? Їх качають. Як з'являються великі м'язи - їх багато качають з обтяженням. Щоб відбувався регулярний набір маси необхідно не тільки регулярно і багато тренуватися, але дотримуватися спортивного режиму: харчування, сну, відпочинку і т.д. Виходить, що всі накачані м'язи - це наслідок тривалої та копіткої роботи, це тонни поту і зусиль. Тому не варто називати культуристів бройлерами, бо вони чесно працювали та досягли результату, а якщо сумніви все ж залишилися, то спробуйте підійти до одного з них і сказати таке в очі, ймовірність переконатися в їх силі дуже висока.

Міф №2. Якщо дівчина буде тягати залізо - стане мужиком-качком.
Ця казка-страшилка гуляє вже довгі роки і все ще знаходяться люди, які в неї вірять.

Як з'являються м'язи на жіночому тілі? Тренування + харчування + прийом чоловічих гормонів. Саме наявність чоловічих гормонів в організмі сприяє росту м'язів, тому всі дівчата-культурісткі приймають їх. У звичайних умовах, нормальному рівні тестостерону, від тренувань навіть з пристойною вагою такого ефекту не буде. Тому - сміливо беремо гантелі, штанги та інші залізні атрибути й приводимо своє тіло до красивого, підтягнутого вигляду! Перетворення в бабу-мужика - скасовано.

Міф №3. Ніякого кардіо під час набору м'язової маси.
Цей міф з'явився не з доброго дива. Якщо щодня протягом тривалого часу займатися кардіо, то дійсно м'язова маса буде спалюватися. Але, якщо в свою програму внести 20-30-хвилинне кардіо 3 рази в тиждень, то ефект буде зворотний.

Найпоширеніші міфи про бодибилдерах

Міф №4. Бодібілдери - втілення сили і здоров'я.
Ні. Для досягнення поставленої мети, бодібілдери, вдаються до різних методів: суворі дієти, інтенсивні й часті тренування до знемоги, вживання препаратів з штучним складом (ними грішать далеко не всі культуристи). Сукупність усіх цих чинників може зіграти зі спортсменом в подальшому житті вкрай злий жарт, починаючи від невтішних показників рівня холестерину в крові та закінчуючи серцево-судинними захворюваннями.

Міф №5. Не можна припиняти тренування - вкриєшся жиром.
Жир - це невитрачені калорії, які були вжиті. Під час регулярних тренувань, калорії згорають. У період, коли тренування припиняються - необхідно зменшувати й кількість споживаних калорій, так як витрати енергії менше. "Покривання" жирком відбувається тоді, коли кількість споживаних калорій - перевершує кількість матеріалів, що витрачаються.

Міф №6. Займаючись бодібілдингом дівчата можуть збільшити груди.
Ні, ні і ще раз ні. Жіночі груди - це молочна залоза в компанії з жировою тканиною, а бодібілдинг, як уже згадувалося вище, - спалювання жиру, тому, милі дами, будьте готові до того, що груди навпаки - стануть менше. Але, є й приємна сторона, якщо груди втратили форму - прокачування грудних м'язів підтягне їх вгору і додасть більш привабливу форму.

Найпоширеніші міфи про бодибилдерах

Міф №7. Більше тренувань - більше м'язів.
Звідки взявся цей міф невідомо, але багато хто свято переконані, що бодібілдери мало не цілодобово знаходяться в тренажерному залі, роблячи паузу тільки на прийом стероїдів, але це не так. Тренування у них не займають більшу частину життя і не тому, що вони не хочуть, а тому, що нарощування м'язової тканини відбувається протягом 1 години, а все, що понад цього часу може навпаки сприяти її руйнуванню.

Міф №8. Вуглеводи на ніч - вірний шлях до форм, як у Арні.
Вживання вуглеводів на ніч будуть сприяти збільшенню маси, але не м'язової, а жирової, яку потім доведеться зганяти. І якщо не правильно підібрати собі харчування, то це може бути безрезультатне замкнуте коло.

Міф №9. Бодібілдером можна стати тільки якщо вживати "хімію".
Ні, бодібілдером можна стати і без стероїдів, гормонів росту та інших страшних речовин, назви яких так лякають усіх. Однак, якщо мета - стати професійним бодібілдерів, то без підживлення ніяк, на жаль.

Як і будь-який вид спорту, бодібілдинг, має куди більше міфів, описані вище - малюсінька частина. Але, з них можна зробити наступні висновки: досягти можна всього і без хімії, якщо підійти до питання з розумом й менше вірити казкам.

Автор: Христина Рідкоус.

Поділися з друзями: