Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Будокон - голлівудський фітнес, для пізнання життя за допомогою руху

Будокон - голлівудський фітнес, для пізнання життя за допомогою руху

У нашому блозі вже є ряд статей присвячених зірковим тренерам-жінкам, тепер прийшла пора поговорити і про чоловіків-тренерів, які вкладають свою душу й сили в своїх підопічних, щоб у нас були об'єкти для наслідування та захоплення. Отож, хто ж цей імпозантний чоловік - Кемерон Шейн, чому його тренування так люблять зірки Голлівуду та в чому особливість цих занять?

Хто ж він?
Кемерон Шейн - тренер, який розробив власний напрямок у спорті, що об'єднує фітнес, йогу та східні бойові мистецтва, назвавши його - "будокон". Істотна відмінність будокона від інших, розроблених зоряними тренерами, програм - наявність філософії тренувань. Це й не дивно, адже тренер великий шанувальник йоги і володіє декількома видами бойових мистецтв.

Будокон - голлівудський фітнес, для пізнання життя за допомогою руху

Але,  всьому своя черга. А розпочати варто з розуміння методів, підходів та філософії тренувань Кемерона Шейна. Відповіді на всі питання можна знайти, якщо заглянути в його біографію і вивчити характер наставника:

  • Кемерон великий шанувальник книг та лісу. Свої дитячі роки він провів сидячи у тихому лісі за читанням літератури. Можна припустити, що це сформувало певний фундамент спокою юному Кемероні й, безумовно, тягу до знань.
  • Східними єдиноборствами Шейн зацікавився у період формування своєї особистості, в 12 років. Саме тоді його сім'я прийняла рішення віддати Камерона вивчати карате, щоб виховати характер і навчити стояти за себе. Наслідок - в арсеналі тренера є чорні пояси з карате і тхеквондо, та коричневий з джиу-джитсу.
  • Переїзд в мегаполіс, Лос-Анджелес, змінив звичний спосіб життя. Молодому хлопцеві, що звик до усамітнення з природою, міська метушня завдавала сильного удару по емоційному стану. Відраду Кемерон знайшов в йозі, яка надавала сил, надихала і розслабляла, а після й стала основою його системи тренувань.

Переосмисливши все у більш дорослому віці, Кемерон, сформулював свою філософію, напрямок, а з ними і життєвий шлях. Щасливим білетиком до ряду зіркових тренерів стало знайомство з промоутером Ріком Каламаром, який допоміг увійти до кола селебріті. З його допомогою Кемерон став працювати постановником сцен бойових мистецтв, у тому числі й у фільмах за участю легендарного Джекі Чана. А після, заробив гарний авторитет серед зірок -  і став персональним тренером.

Будокон - голлівудський фітнес, для пізнання життя за допомогою руху

На сьогоднішній день Кемерон може похвалитися дуже вражаючим списком зіркових клієнтів: Чарлі Шин, Роберт Дауні-молодший, Шон Пенн, Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Мег Райан і це далеко не всі.

Що таке будокон?
Будокон (з японської - "шлях воїна духу") - це комплексний підхід не тільки до процесу занять, а й до способу життя в цілому.

Фізична складова
Тренування побудовані таким чином, щоб людина встигла відволіктися від своїх турбот і набратися сил та енергії:

  • Початковий етап - дихальна гімнастика, щоб налаштуватися на заняття. Далі - йога-серія, це умиротворення та своєрідне перезавантаження.
  • По закінченню йога-блоку слідом йде основна частина заняття - будо-серія. У неї входять вправи з різних бойових мистецтв, в тому числі і вправи з мечами. Ця частина надає спритності, сил, впевненості.
  • Фінальна частина заняття - медитація та дихальна гімнастика. Це дозволяє людині оволодіти собою після інтенсивної частини заняття, нормалізувавши свій фізичний та емоційний стан.

Філософська складова
Кемерон зробив свій перелік істин, що нараховує 21 пункт. Сказати, що в них щось кардинально нове - нічого, адже вони формувалися на основі відомих філософських постулатах східних єдиноборств. Прописані пункти вчать слухати себе, поважати батьків, наставника і себе, бути добрим, а також смирення та віру в себе.

Будокон - голлівудський фітнес, для пізнання життя за допомогою руху

Харчування
Режиму прийому їжі, як і його раціону, відводиться окрема частина програми. Тренер пропагує здорове харчування, відмова від продуктів, що містять "хімію" та різні додатки. Допускається невелика кількість продуктів тваринного походження, а основне меню складається з овочів, фруктів, круп, горіхів та насіння. У дні тренувань діють зовсім інші правила харчування - мінімум їжі, максимум води.

Пізнання
Як і будь-яка філософська система, будокон, має свою мету, а точніше - її відсутність. Основна ідея - пізнання життя за допомогою руху, але це аж ніяк не біг або гонитва за чимось. Скоріш за все, що саме це і стало причиною такої зацікавленості серед знаменитих діячів мистецтва, які живуть в скаженому ритмі.

До речі. Кемерон Шейн розробив додаткову програму для бажаючих позбутися від зайвих кілограмів, там трохи інші методи, але, в цілому, суть така сама.

Сукупність усіх особливостей, факторів, особистий підхід тренера та можливість відкрити в собі щось нове - стали каталізаторами популярності. Будокон відомий нині в усьому світі, як голлівудський фітнес, якому навчаються багато учнів, які бажають отримати від творця підтвердження своїх умінь, пояс (а їх градація - від червоного до чорного) та дозвіл вчити охочих.

Автор: Христина Рідкоус.

Поділися з друзями: