Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому

При згадці слова армрестлінг - перед очима спливають м'язисті чоловіки від яких за версту віє силою і мужністю. Армрестлінг дійсно є видом спорту не для слабаків і, хоча, спостерігаючи за змаганням на руках може скластися враження, що все не так складно - це не так. Отже, армрестлінг: його особливості, складнощі і цікаві факти.

Перші згадки про змагання на руках можна зустріти за довго до нашого часу. Однак, як вид спортивниого єдиноборства, армрестлінг почав свою історію тільки в 60-х роках минулого століття. Чоловіки і раніше мірялися силою за допомогою рук на столах, правда відбувалося це в барах з метою уникнути бійок, не завжди, звичайно, даний батл вирішував спір, зате збирав безліч бажаючих подивитися, взяти участь і заявити про свою силу. Переможець в якості призу отримував перевагу у господаря бару і міг брати випивку в безвідсотковий кредит.

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому
Стіл для армрестлінгу

Факт 1. Перший чемпіонат світу пройшов в барі. Зараз на місці того самого бару в місті Петалума побудований величезний спортивний зал.

Білл Соберанесу, оцінивши інтерес присутніх, організував перші змагання. Популярність росла і вже 1969 року було укладено 16-річний контракт з телекомпанією ABC на трансляцію чемпіонатів світу. Переглядаючи рейтинги передачі, кіношники зняли фільм про армрестлінг, фільм вийшов так собі і особливої ​​популярності не знайшов. Зовсім інша історія, коли за справу взявся Голлівуд, а головним героєм фільму став Сільвестр Сталлоне. Фільм "З усіх сил" заснований на реальних подіях, а зйомки проходили під час чемпіонату світу з армрестлінгу.

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому
Кадр з фільму “З усіх сил” с Сільвестром Сталлоне

Факт 2. Спочатку даний вид спорту називався рістрестлінг (англ. Wrist wrestling - "боротьба зап'ястями"), згодом в армрестлінг (англ. Arm wrestling - боротьба передпліччя), а 20 років тому його назвали армспортом.

Армрестлінг прекрасний тим, що почати тренування можна в абсолютно будь-якому віці як чоловікам, так і жінкам. Що стосується молодіжної категорії, то найкращий час початку занять - це підлітковий період, 13-14 років. Перш, ніж новачка посадять за стіл для армрестлінгу відпрацьовувати техніку і тактику - доведеться гарненько підготуватися. Правильне тренування складається не тільки з вправ на прокачку руки, а і з комплексу вправ для всього тіла. Під час спарингу армрестлер задіє велику кількість м'язів, в тому числі і ніг.

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому

Факт 3. Армспорт популярний і серед жінок. Тендітні на вигляд представниці прекрасної статі сідають за стіл і демонструють таку міць і силу, що далеко не всім чоловікам вона доступна. Так, що якщо дівчина пропонує вирішити суперечку за допомогою боротьби на руках - подумайте гарненько перш, ніж погоджуватися. Миру добре відомі імена жінок, які мають званням чемпіонок світу: Синтія Йерба (чемпіонкою вона стала в 54 роки), Дот Джонс (15-кратна чемпіонка), Ілюшина Вікторія (українка і 6-разова чемпіонка світу), Скорик Олена (українка і 4-кратна чемпіонка світу) та інші милі дами.

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому

Факт 4. Армспорт більш популярний в США, там є ціла алея слави знаменитих армбірців: Джон Брзенк, Дейв Паттон, Ендрю "Кобра" Родос, Ян Германус, Джонні Вокер, Рон Бат, Клів Дін, однак, серед легенд є болгарин Цветан Гашевскій, турок Енгін Терзі і українець Рустам Бабаєв, між іншим, 20-разовий чемпіон Світу та 21-кратний чемпіон Європи. 

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому
Джон Брзенк та Рустам Бабаєв

Факт 5. Раніше згадувалося, що чоловіки в барах відстоювали свою правоту за допомогою армрестлінгу? Подібний випадок вирішення спору трапився 1992 році, але не між відвідувачами бару, які зайшли пропустити келишок, а між директорами двох великих фірм: авіакомпанії Southwest Airlines і сервісної фірми Stevens Aviation. Керівництво компанії Stevens Aviation збиралося подати в суд на авіакомпанію через крадіжку девізу. Сервісна компанія використовувала девіз "Just Plane Smart", компанія-перевізник прибрала слово "Just" і почала застосовувати девіз як рекламного слогана "Plane Smart". І справа могла б закінчитися тривалим судовим розглядом, неабияк попсувавши нерви обом, але директора вирішили вирішити питання за столом для армрестлінгу в чесному бою. Директор авіакомпанії виграв матч і отримав право використовувати девіз. Як бонус обидві компанії підвищили свою репутацію.

Армрестлінг - вирішення питань по-дорослому

Факт 6. Хто працював з тендерами, той добре знає, яка боротьба йде за нього. Подібна ситуація сталася в Новій Зеландії в 2003 році між компанією MCS Digital Ltd. на чолі з Алланом Косфордом і компанією Teamtalk Ltd. під керівництвом Девіда Уейра. На кону був тендер, ціною в $112 000. Домовитися у них не вийшло і вони вирішили долю тендера за столом для армрестлінгу. Через три раунди, з рахунком 1:2 Аллан Косфорд здобув перемогу в матчі, а разом з нею і контракт.

Армрестлінг - спорт, який не потребує великої кількості спортивного обладнання, але вимагає старань, витривалості, терпіння і жаги до перемоги. А для того, щоб назавжди вписати своє ім'я в історію армспорт потрібні тренування не тільки сили, але й духу.

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: