Кошик:Loading...
+38‎‎-050-948-94-80

10 екстремальних видів спорту

Розмірене життя, сірі офісні будні викликають припливи туги? Розвіюють цей потік монотонності і буденності екстремали з усього світу хорошою порцією викиду адреналіну. Підбірка найекстремальніших і небезпечних видів спорту розрахована не для людей зі слабкими нервами. Чи готові? Поїхали!

Буллрайдінг

Буллрайдінг
Бик сам по собі не сама мирна і нешкідлива тварина: маса, копита, роги ... А розлюченого бика і зовсім душкою не назвеш. А згідно з правилами - необхідно протриматися верхи 8 секунд і якщо в повсякденному житті ці 8 секунд - це абсолютно незначна кількість часу, то для приборкувача бика - це вічність. Небезпека цього виду розваги в тому, що передбачити поведінку розлюченого бика складно. А кількість летальних випадків дуже висока. Бики затоптували, поранили рогами, наносили удари головою. У кращому випадку можна просто залишитися інвалідом, але зустрічаються і щасливчики, яких не так просто покалічити.

Бейсджампінг

Бейсджампінг
У дитинстві ми залазили на паркани, дерева, гаражі та інші височини і стрибали на землю. Батьки говорили, що це мине з віком, ось тільки у бейсджамперів не минуло. Це вид екстремального спорту полягає в стрибку з парашутом з відносно не великої висоти: висотного будинку, моста та інші височини. Небезпека в тому, що часу на стрибок не так багато і необхідно встигнути відкрити парашут. Багато екстремалів чекають до останнього і в самому кінці тільки смикають за кільце. Іноді, такий героїзм має дуже і дуже сумні наслідки.

Хода по канату

Ходіння по канату
Думаєте тільки в цирку таке можна подивитися? А ось і ні. Сучасні екстремали крокують по канату і в міських умовах, і навіть в гірських ущелинах, незважаючи на ризик, пориви вітру та птахів, які не тільки можуть сісти на шляху прямування, а й зацікавитися крокуючим. Виглядає "небесне ходіння" безумовно вражаюче, але ризик загибелі дуже великий.

Серфінг

Серфінг
Переглядаючи відео професійних серферів, які роблять неймовірно красиві трюки, може здатися, що все легко і просто. Однак, початківцям серферів варто знати, що отрімати справжнє задоволення вийде тільки спіймавши хорошу хвилю. А де хороша хвиля, там і ризик потонути, наштовхнутися на підводне каміння і травмуватися. Не дрімають і акули, які знають ласі місця серферів, спраглі покуштувати ласощі у вигляді підкорювача хвиль.

Скелелазання

Скелелазіння
Ходіння по стежках - це нудно для любителів гострих відчуттів і вони вдаються до підйому по горі. Почуття небезпеки в сукупності з гарними гірськими пейзажами змушують все більшу кількість бажаючих випробувати на собі це почуття. Навіть досвідченим альпіністам властиві помилки, які призводять до летальних наслідків. Ускладнює ситуацію ще й проблематичність надання медичної допомоги потерпілому. До всього іншого, гірський клімат може стати причиною гіпоксії і гіпотермії, на великих висотах не рідкісні обмороження. Сумній статистиці сприяють також снігові лавини і обвали.

Дайвінг та кейвдайвінг

Дайвінг та кейвдайвінг
Дайвінг, як і кейвдайвінг, відкриває надзвичайну красу підводного світу, розкриває таємниці вод і залишає незабутні враження. Занурення новачків в супроводі досвідченого інструктора не обіцяють великій небезпеці, а ось дайвери-екстремали - це зовсім інша розмова. Під час занурення дослідники водного світу стикаються не тільки з тиском, але і з головними болями, больовими відчуття в області грудей і серця. Поширені випадки при зануренні на глибину понад 30 м - азотний наркоз - помутніння розуму з усіма витікаючими наслідками. У випадку з дайверами - є шанс вибратися на поверхню, а ось кейвдайвери, які досліджують печери - не завжди встигають вибратися з ущелин. Та й місцеві жителі не завжди в захваті від посягань на їх житло, того і норовлять акцентувати увагу на своєму неосвіченому гостинність. Самі не ввічливі господарі блакитних вод - акули.

Рафтинг

Рафтинг
Спуск на байдарках по гірській річці в порівнянні з рафтингом - це квіточки. Рафтери вибирають маршрути в яких заховано дуже багато підводних каменів, в прямому і переносному сенсі. Достаток порогів, шивер, перекатів і водоспадів на маршруті тільки додає бажання екстремалів. А страх переохолодження, травм і відсутності зв'язку з рятувальниками підсилює його. На маршрутах з рівнем складності 6 балів, смертність становить 50%. Цифри жахливі, але бажаючих не меншає.

 Хеліскіінг

Хеліскіінг
Катання на гірських лижах і сноуборді по недоторканим трасах ще один екстремальний вид спорту. Лижників і бордерів на вертольоті доставляють на вершину з якою вони здійснюють стрибок на сніг, і продовжують спуск по схилу. Небезпека полягає не тільки в невідомості схилу, який може приховувати камені і ущелини, але і сходи снігових лавин. Рівень травматизму теж досить високий, адже ніхто не знає, що ховається під сніговим покривом.

Дельтапланеріз

Дельтапланеріз
Відчути себе птахом в небі, споглядаючи красу світу з висоти пташиного польоту - ось причина появи дельтапланеризму. Повна екіпіровка детальпланеріста і великі "крила" аж ніяк не гарантія безпеки. У процесі польоту багато екстремали стикаються з "крилатими побратимами", наштовхуються на лінії електропередач та насадження. А неправильне виконання посадки в момент поривів вітру стають причиною загибелі багатьох спраглих злетіти. Швидкість польоту нерідко перевищує 100 км \ год.

Мотокрос

Мотокрос
Вид екстремального спорту, коли мотоцикліст долає маршрут включає в себе різні перешкоди: підйоми, спуски, трампліни та ін. Тепер додамо бажання водія вразити натовп неймовірним трюком і мотокрос потрапляє в топ небезпечних і екстремальних видів спорту.

Статистика - річ сувора, але на то вона і статистика, щоб або розпалювати бажання в серцях відчайдушних екстремалів, або тушкувати у тих, кому воно не треба.

Безпечних всім експериментів, сміливості і яскравих емоцій!

Автор: Крістіна Рідкоус.

Поділися з друзями: